Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

George Martin 40!

Ő az az ember, aki az utolsó pillanatban lecsapott a Beatlesre. Ma már elképzelhetetlen, de ha azon a bizonyos három és fél évvel ezelőtti napon - amely pillanattól kezdve ezen a blogon figyelemmel kísérjük az együttes pályáját - George Martin nem ad esélyt a liverpooli négyeknek, könnyen lehet, hogy feladják a küzdelmet, és John Lennonnak, Paul McCartneynak, George Harrisonnak, Pete Bestnek ma polgári foglalkozása lenne (nem beszélve Ringo Starr-ról, akinek nevét soha senki nem emlegette volna a négy Beatle-ével egy mondatban).

Megosztás

Rubber Soul kritika, B-oldal

Ha már kellőképp elkoptattuk az A-oldalt, ideje megfordítani a korongot:

Megosztás

Rácuppantak a poénkodásra, miegymásra

Úgy látszik, a Beatles ráállt a humor-témára. Lehet, hogy az egyre jobb barátjukká váló marihuánának is szerepe van ebben, de inkább arról van szó, hogy a gyakran sehová sem vezető dalszövegeiket igyekeznek a zenéjükhöz méltó szintre emelni.

Megosztás

1964 - A Beatles éve

Ha valami kiderül a Radio Luxembourg jövő évi adásai számára rögzített rövid bejelentkezésekből, az az, hogy a Beatles tagjait rettentően fárasztja, hogy naponta kétszer hülyét kell csinálniuk magukból az Another Beatles Christmas Show című színpadi bohózatban.

Megosztás

Ma eltűnik a boltokból a Beatles első amerikai nagylemeze

"A Vee-Jay nehézsúlyú ellenségeket szerzett magának, de ha bejön a számítása, lesz miből fizetnie a kártérítést és a perköltséget" - írtuk idén januárban, az Amerikában első nagylemez, az Introducing The Beatles megjelenésének napján. Nos, a Beatlemánia megmentette a Vee-Jay-t.

Megosztás

A hatodik helyen nem a Beatles áll. Az első ötön igen

Na jó, ez már túlzás. Nincs az az együttes, amely oly mértékben emelkedhetne versenytársai fölé, hogy a Billboard top 100-as listáján egyszerre birtokolja az első öt helyet.

Megosztás

Welcome Home Boys

Véget ért az amerikai hódító hadjárat. A második Ed Sullivan Show-fellépés után pár nap nyaralás is jutott az együttesnek, sőt, volt alkalmuk ízekre pofoztatni magukat az ünnepelt ökölvívó legendával, Cassius Clay-vel is:

Megosztás

Kérdező: "Melyikük vagy?", Lennon: "Eric"

A Beatlemánia, mint valami vírus, vitán felül megfertőzte az Atlanti-óceán túloldalát is, de azért ne higgyük, hogy egy emberként borult volna a lábuk elé a teljes amerikai populáció.

Megosztás

Egy takarító tehet keresztbe a Beatlesnek

Bár Harrison nem teljesen egészséges, most már biztos, hogy vállalja az esti fellépést az Ed Sullivan Show-ban.

Megosztás

Nem hajlandó a Beatles németül énekelni. Egyelőre

Az EMI párizsi stúdiójában lett volna ma jelenése az együttesnek, hogy német nyelvű felvételeket készítsenek az I Want To Hold Your Hand-ből és a She Loves You-ból.

Megosztás

Balhé a Beatles első amerikai nagylemeze körül

Történt, hogy a Vee-Jay tavaly megjelentette Amerikában a Please Please Me, majd a From Me To You kislemezt, de egyik nagyobb bukásnak bizonyult, mint a másik.

Megosztás

Előbányásztunk néhány ismeretlen Beatles-felvételt

A Londonban pörgő "The Beatles' Christmas Shows" sorozat kritikátlan sikerének már csak mérsékelten tudnak örülni.

Megosztás

Beatles-életmű: rohadtul rövid verzió

A BBC-n most kezdődik a Saturday Club karácsonyi kiadása, benne rengeteg - kedden felvett - Beatles-produkcióval:

Megosztás

Már megint megjelent egy Beatles-kislemez

Pontosan egy héttel a második nagylemez, a With The Beatles után, mától boltokban az új kislemez, az I Want To Hold Your Hand is, B-oldalán a This Boy-jal.

Megosztás

Itt a Beatles második albuma

A Please Please Me épp nyolc hónappal ezelőtti megjelenése után ötven nappal lett listavezető, ahonnan most már nagy valószínűséggel csak a ma boltokba került With The Beatles fogja letaszítani.

Megosztás

Ezüsteső hullik

A dübörgő brit turnéba sikerült beiktatni egy szabadnapot, így aztán ma lubickolnak egy kicsit az elismerésben.

Megosztás

Beatlemánia mindenhol

Egy ilyen svéd turné után a minimum lenne egy nyugodt hétvége, de ebben az őrületben fel sem merül az ilyesmi.

Megosztás

Az összes kislemez élőben a BBC-n, most

A fél 11-kor kezdődött Easy Beat című műsorban adagolja a BBC a szerdán rögzített öt dalt. Az I Saw Her Standing There-rel kezdtek (amelyben Harrison ismét átdolgozta kicsit a szólóját), majd "visszatekintő" tematikával időrendben játsszák a négy kislemez A-oldalas dalait

Megosztás

Egy színpadon a Stonesszal, élen a She Loves You, jöhet a vakáció

Mindössze öt hónapot kellett várni rá, hogy a Beatles visszatérjen a Royal Albert Hallba, ezúttal egy 12 együttest felvonultató jótékonysági koncert keretében, a Printers' Pension Corporation jóvoltából.

Megosztás

Harrison-szerzemény is lesz az új Beatles-lemezen

A szerdai nap a legnagyobb jó indulattal is a kísérletezgetések jegyében telt,

Megosztás

Mehet a Beatles ugrálni a kabaréba

Ebben a percben lett vége a Big Night Out című varietéműsornak, ahol ki más is mutatkozhatott volna be, mint a Beatles.

Megosztás

Már nem csak a tiniket érdekli a Beatles

A Beatles betörésére már olyannyira nemcsak a szórakoztató műsorok figyelnek oda, hogy a BBC producere, bizonyos Don Haworth egy riportfilm elkészítését járta ki főnökeinél.

Megosztás

Nem lesz közönségcsalogató az új nagylemez borítója

A Beatles hétfő óta minden este két koncertet ad a Bournemouth-i Gaumont moziban, napközben többé-kevésbé "ráérnek", de az irántuk támasztott kereslet nem hagyja őket unatkozni.

Megosztás

Két új Beatles-szám ma először a rádióban

A Beatles szinte permanensen színpadon van, és ezt nemcsak a székeket felrúgó közönség érzékeli, hanem például azok is, akik nem jutnak haza munkából,

Megosztás

8 dal elkészült a Beatles második nagylemezére

Tegnap délelőtt 10 órakor kezdtek, majd éjjel 11-kor hagyták el a stúdiót. Mindössze három és fél órát voltak közben távol, de akkor sem sziesztáztak, hanem rádiófelvételeket készítettek.

Megosztás
«
123

Google Search Box

Ezen a blogon

A Beatles az első Abbey Road-i próbafelvételétől a feloszlásáig eltelt nem egész nyolc év alatt hozta össze azt a több mint egy tucat albumot és legalább még két lemezre elegendő dalt, amit. Ma egy termékenyebb banda ennyi idő alatt jó, ha három-négy lemezt készít és egyszer szintet lép. A Beatles ezzel szemben folyamatosan kísérletezve, hónapról hónapra haladta meg önmagát és versenytársait: 50 év távlatából ezt az életszagú progressziót éljük újra „real time”-ban.

Beatles 50 a Facebookon!

Címkefelhő

A Hard Days Night (30),A Taste of Honey (11),Abbey Road-i stúdió (77),Act Naturally (8),All My Loving (17),And I Love Her (6),Anna (6),Arthur Alexander (7),Ask Me Why (11),Baby Its You (6),Babys In Black (12),BBC (60),Beatlemánia (18),Beatles For Sale (11),Billy J. Kramer (16),Bob Dylan (5),Bob Wooler (5),Boys (11),Brian Epstein (75),Buddy Holly (5),Cant Buy Me Love (23),Capitol (17),Carl Perkins (14),Cavern Club (18),Chains (6),Chuck Berry (16),Cilla Black (5),Cynthia Powell (8),Daily Mirror (6),Day Tripper (14),Devil In Her Heart (5),Dizzy Miss Lizzy (9),Do You Want To Know A Secret (11),Easy Beat (5),Ed Sullivan (13),Elvis Presley (12),EMI (5),Empire Pool (5),Everybodys Trying To Be My Baby (8),film (5),From Me To You (38),George Harrison (157),George Martin (78),Gerry & The Pacemakers (8),Hamburg (5),Helen Shapiro (6),help (12),Help (14),Hold Me Tight (9),Honey Dont (6),How Do You Do It? (9),I Call Your Name (5),I Feel Fine (26),I Need You (5),I Saw Her Standing There (31),I Should Have Known Better (6),I Wanna Be Your Man (18),I Want To Hold Your Hand (33),If I Fell (7),If I Needed Someone (9),Ill Get You (13),Im A Loser (12),Im Down (12),Im Looking Through You (5),In My Life (7),interjú (15),It Wont Be Long (6),Jane Asher (17),Jimmie Nicol (8),John Lennon (211),Julian Lennon (5),Kansas City (10),karácsonyi lemez (7),koncert (58),Larry Williams (5),lemezfelvétel (37),Little Child (5),Little Richard (9),Long Tall Sally (25),Love Me Do (32),Matchbox (7),Mick Jagger (5),Misery (10),Money (Thats What I Want) (12),No Reply (5),Norwegian Wood (This Bird Has Flown) (9),Nowhere Man (9),P.S. I Love You (9),Paperback Writer (7),Paul McCartney (198),Pete Best (16),Peter Sellers (5),Please Mister Postman (5),Please Please Me (60),Pop Go The Beatles (23),Revolver (18),Richard Lester (7),Ringo Starr (137),Robert Freeman (6),Rock And Roll Music (8),Roll Over Beethoven (17),Rolling Stones (17),Rubber Soul (19),rádió (57),Saturday Club (7),She Loves You (51),Shes A Woman (20),Smokey Robinson (6),Thank You Girl (15),Thank Your Lucky Stars (10),The Hippy Hippy Shake (5),The Night Before (5),Theres A Place (6),Things We Said Today (6),Think For Yourself (5),This Boy (15),Ticket To Ride (18),Till There Was You (15),Tomorrow Never Knows (7),Tony Barrow (6),Twist And Shout (45),tévéfelvétel (33),Vee-Jay (5),We Can Work It Out (13),What Goes On (5),With The Beatles (18),Yes It Is (5),Yesterday (17),You Cant Do That (12),You Like Me Too Much (5),You Really Got a Hold On Me (9),Youve Got To Hide Your Love Away (5)