A Beatles szinte permanensen színpadon van, és ezt nemcsak a székeket felrúgó közönség érzékeli, hanem például azok is, akik nem jutnak haza munkából, csak mert valami gitáros együttes látogatása miatt lezártak néhány utat. Az őrület a legtöbb helyen olyannyira felkészületlenül éri a szervezőket, hogy minden találékonyságukat latba kell vetniük, hogy megakadályozzák a tömeg és az együttes találkozását. Már arra is volt példa, hogy a zenészeket a háztömb túlsó sarkában vitték fel a tetőre, akik kúszva-mászva közelítették meg a koncertterem épületét, hogy aztán a hátsó lépcsőn leereszkedjenek.

Közben az előre rögzített rádiófelvételek szinte folyamatosan kerülnek adásba, a négy hete feljátszott rekordmennyiségű anyag újabb hat száma például ezekben a percekben:

(A lejátszási listában mind a hat dal és a szöveges részek is meghallgathatók.)

A mai Pop Go The Beatles műsorba 3-3 arányban kerültek be saját és feldolgozásszámok. A már ajnározott Long Tall Sally és a You Really Got A Hold On Me mellett egy Ray Charles által jegyzett, és Elvisnek köszönhetően világhírűvé vált dalt (I Got A Woman) adnak elő beatlesesítve.

Beatles50_AbbotsfieldPark_Lennon_19630805_Forras_BeatleSource

John Lennon a lancashire-i Abbotsfield Parkban (forrás: BeatleSource)

Ezeknél sokkal fontosabb, hogy – a mérsékelt lelkesedéssel ledarált Please Please Me mellett – ma hallható először a jövő héten a boltokba kerülő új kislemez anyaga: a She Loves You és az I’ll Get You (utóbbi a stúdióban még Get You In The End munkacímen futott).  Azonnal megszerethető, jó sodrású számokkal van dolgunk, amelyek bizonyosan a közönség kedvencévé válnak majd. Jellemző a szerzőpáros termékenységére, hogy a B-oldalra passzolva nem spórolták meg ínségesebb időkre az I’ll Get You- t; ezt a luxust ma senki más nem engedheti meg magának, lényegesen gyengébb dalok is felkerülnek ma a listákra. A stúdiófelvétel remélhetőleg még jobb húzású lesz, de ne igyunk előre a medve bőrére.

Beatles50_AbbotsfieldPark_McCartney_19630805_Forras_BeatleSource

Paul McCartney a lancashire-i Abbotsfield Parkban (forrás: BeatleSource)

Az együttes sem ezzel van elfoglalva, hanem azzal a felismeréssel, hogy minden arannyá válik, ami velük kapcsolatos. Pontosabban ezüstté: ma eladták a 250 ezredik példányt abból a Twist And Shout című EP-ből, ami semmiféle újdonságot nem tartalmaz a hónapokkal korábban megjelent albumon is megtalálható négy dalhoz képest. Ma este tehát Liverpoolban ünneplik az első ezüst EP-t (ami egyébként ugyanúgy vezeti a maga listáját, mint az albumokét a Please Please Me).