Fél év után tértek vissza a BBC stúdiójába, hogy ismét feljátsszanak néhány számot, de nem lennénk meglepve, ha ez lett volna az utolsó alkalom. Mi szükségük is volna már arra, hogy professzionális körülmények között rögzített dalaikat rohamtempóban reprodukálják, csak azért, hogy a rádió exkluzív anyagként adhassa le? Semmi.

 

Két éve még önálló műsoruk is volt a BBC-n, aminek jelentősége aligha túlbecsülhető a Beatlemánia gyors terjedésében. Mára viszont inkább akadályozzák az együttest a rádió stúdiókörülményeinek fogyatékosságai, fel is merült, hogy a ma délelőtt adásba került anyagot inkább az Abbey Roadon vegyék fel, George Martinnal a keverőpult mögött. A BBC ebbe nem ment bele; a Beatles produkcióján hallatszik is, hogy csak letudják a kötelezettségüket.

Lennon ezzel együtt is remekül elszórakoztatja magát az I’m A Loser szövegmódosításával: „beneath this wig I am wearing a tie”-t énekel „beneath this mask I am wearing a frown” helyett. Az egyetlen újdonság, amivel az ezúttal The Beatles (Invite You To Take A Ticket To Ride) címre keresztelt műsor szolgál, az a The Night Before: a már leforgatott Help!-ben benne lesz, így a következő albumon is biztos a helye, de a mai volt az első alkalom, hogy adásban csendült fel. Bízzunk benne, hogy a lemezen jobban szól majd…

Nem is olyan rég, amikor még részükről volt megtiszteltetés, hogy beléphetnek a BBC kapuján (forrás: Moosenet)

Brian Epstein odaígérte a BBC-nek a Beatlest augusztusra és a szokásos karácsonyi külön kiadásra is, az együttes vonakodása és a mai harmatos végeredmény mégis inkább azt valószínűsíti, hogy ezek már nem fognak megvalósulni. Nem vitás, hogy az együttes hálával tartozik a csatornának, de talán azzal, hogy 39 hónap leforgása alatt 52 alkalommal 88 dalból összesen 275 felvételt készített a számára, talán le is rótta azt.