Na jó, ez már túlzás. Nincs az az együttes, amely oly mértékben emelkedhetne versenytársai fölé, hogy a Billboard top 100-as listáján egyszerre birtokolja az első öt helyet. Márpedig a Beatlesszel most ez a helyzet. Egészen pontosan így fest az amerikai élboly:

Forrás: My Beatles

Ráadásul további hét daluk is ott szerénykedik a százas listán:

31. I Saw Her Standing There (Capitol)

41. From Me To You (Vee Jay)

46. Do You Want To Know A Secret (Vee Jay)

58. All My Loving (Capitol)

65. You Can't Do That (Capitol)

68. Roll Over Beethoven (Capitol)

79. Thank You Girl (Vee Jay)

Bő négy hónappal a Kennedy elnök elleni merénylet után kijelenthetjük, az Amerikai Egyesült Államok újjászületett a Beatles életerejétől.

Nagy-Britanniában sem állt meg az élet. Miközben forgatják első játékfilmjüket, a BBC-n ebben a pillanatban kerül adásba a Saturday Club című műsor számára néhány nappal ezelőtt rögzített produkciójuk.

Senki nem gondolhatja, hogy ne szédítette volna meg az együttest a leírhatatlan siker, mégsem felejtették el, milyen a rajongói oldalon állni. Megtehetnék, hogy kizárólag saját számaikból válogatnak, a hétből négy mégis feldolgozás; olyan dalok, amelyek agyonjátszása nélkül ma nem tarthatnának ott, ahol.

A Long Tall Sally nem meglepetés, de két Carl Perkins-szám ritkán kerül be egy ilyen rövid repertoárba (Everybody's Trying To Be My Baby és Sure To Fall [In Love With You]). Elvis Presley I Got A Woman-jét (eredetileg Ray Charles dala) kifejezetten kellemes újra hallani az együttestől.

Természetesen az aktuális kislemez mindkét oldala sorra kerül (most érződik igazán, George Martin milyen szép produceri munkát végzett a You Can’t Do That-tel; a BBC megközelíteni sem tudta azt az elementáris hangzást), a fő attrakció pedig a Beatlestől eddig még sosem hallott Lennon-szerzemény, az I Call Your Name. Talán emlékeznek, arról a számról van szó, amelyet tavaly Billy J. Kramernek passzoltak át, de a filmzene felvételei során úgy döntöttek, megcsinálják a maguk verzióját belőle.

Ami pedig a filmet illeti, a forgatás végéhez közelítenek, csak a címmel nem tudnak zöldágra vergődni. Egyre sűrűbben emlegetik Starr múltkori elszólását a nehéz nap éjszakájáról, s mivel jobb ötletük nincs, valószínű, hogy ez lesz a befutó. Apró szépséghiba, hogy nincs a tarsolyukban dal A Hard Day’s Night címmel.