A Beatles hétfő óta minden este két koncertet ad a Bournemouth-i Gaumont moziban, napközben többé-kevésbé „ráérnek”, de az irántuk támasztott kereslet nem hagyja őket unatkozni. Ma délután például a Day By Day című műsor southamptoni tévéstúdiójában tátoghatnak a – holnap boltokba kerülő – She Loves You-ra.

Közben a készülő új nagylemezükre (amelynek keveréséhez tegnap már George Martin hozzá is fogott) jóval több figyelmet fordítanak, mint a sebtében összedobott Please Please Me-re, olyannyira, hogy már abba is beleszólnak, milyen köntösben jelenjen meg a korong.

Bár a hanganyag kifejezetten élettel telinek ígérkezik, a borító képi világát a korábbi társuk, Stuart Sutcliffe műtermében, nem sokkal a halála után készült fotók ihlették. A bensőséges pillanatokat megörökítő képeket a párját gyászoló Astrid Kirchherr készítette, aki máig jó barátságot ápol a Beatles tagjaival, különösen Lennonnal.

Beatles_Stuart-Muterem_Lennon_Forras_BeatleSource

John Lennon elhunyt barátja, Stuart Sutcliffe műtermében, 1962-ben (fotó: Astrid Kirchherr, forrás: Beatles Bible)

Beatles_Stuart-Muterem_Lennon_Harrison_Forras_BeatlesBible

John Lennon és az őt támogató barát, George Harrison ugyanott (fotó: Astrid Kirchherr, forrás: Beatles Bible)

A munkára felkért fotós, Robert Freeman hamar azonosult az együttes elképzelésével, és javasolta, hogy a szálloda étkezőjében, mindenféle mesterséges világítás nélkül, csak a napfényre és a sötétítő függönyökre hagyatkozva készítsék el a sorozatot. Az ő ötlete volt az is, hogy az új fekete garbójukat viseljék, amelyben már itt-ott feltűntek.

 Beatles_Robert_Freeman_19630822_Forras_SilverK

Az új nagylemez borítójára szánt ma készült kép (fotó: Robert Freeman, forrás: Silver K)

Beatles_Robert_Freeman_smiley_19630822_Forras_BeatleSource

Egy mosolygós változat ugyanebből (fotó: Robert Freeman, forrás: BeatleSource)

A behízelgő modorú jófiú-imázs bár fekszik nekik, tudják jól, hogy hamar kiüresedhet – na meg azt is, hogy ez csak álca. A borító-elképzelésük komor letisztultsága jelzi, hogy alkotóerejük a sikerszomjnál sokkal mélyebb rétegekben gyökerezik.