Ebben a percben lett vége a Big Night Out című varietéműsornak, ahol ki más is mutatkozhatott volna be, mint a Beatles. A múlt vasárnapi felvételen Mike és Bernie Winters kabaréjában nem kellett nagyon megerőltetnie magát az együttesnek: csak annyi volt a dolguk, hogy eltátogják a From Me To You-t, a She Loves You-t, a Twist And Shout-ot, végül pedig hogy úgy csináljanak, mintha a színpadon tvisztelő közönségnek ők szolgáltatnák a talpalávalót (az I Saw Her Standing There felvételét játszották be).

Ma délután ennél egy jelentőségteljesebb rádiófelvételt is letudtak: a BBC Saturday Club című műsora jövő hónapban az ötödik születésnapját ünnepli, a rendkívüli adásban pedig a Beatles hat számot is játszhat, ami kifejezetten megtisztelő számukra. Október 5-én délelőtt meghallgathatjuk, mit produkáltak ma.

Azóta persze már el is rohantak Croydonba, ahol ma este lépnek fel egy négynapos miniturné utolsó állomásaként. Azért került erre sor, mert Brian Epstein korábban lemondani kényszerült néhány „Mersey Beat Showcase” koncertet, és John Smitht ki kellett engesztelnie. Azt a John Smitht, aki alig több mint négy hónappal ezelőtt nem bízott benne, hogy az északi bandák képesek megtölteni a Fairfield Hallt. Most már olyannyira nem aggódik emiatt, hogy könnyű szívvel kipengette a 250 fontos gázsit a Beatlesnek – esténként.

Tegnap óta egyébként kapható az együttes második EP-je The Beatles’ Hits néven.

EP_BeatlesHits_Forras_BeatlesBible

Forrás: Beatles Bible

Azt már megszoktuk, hogy ezen a formátumon semmi újdonságot nem találunk, most is csak olyan dalok szerepelnek rajta, amelyek már régen ismertek a közönség számára:  From Me To You, Thank You Girl, Please Please Me, Love Me Do. Illett volna még a She Loves You megjelenése előtt kijönnie, így ugyanis furcsa, hogy épp az aktuális slágerszám hiányzik róla, egy kislemez B-oldalas szám (ami „hit”-nek aligha nevezhető) viszont rajta van.