Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

1964 - A Beatles éve

Ha valami kiderül a Radio Luxembourg jövő évi adásai számára rögzített rövid bejelentkezésekből, az az, hogy a Beatles tagjait rettentően fárasztja, hogy naponta kétszer hülyét kell csinálniuk magukból az Another Beatles Christmas Show című színpadi bohózatban.

Megosztás

Idén utoljára a BBC-n

Most kezdődik a BBC Light Programme-jának hagyományos ünnepi kiadása, természetesen a Beatlesszel a főszerepben

Megosztás

Itt a Beatles második karácsonyi lemeze

A Beatles fan club tagjai már egy hete megkapták az exkluzív karácsonyi kislemezt, most mi is meghallgathatjuk, nem mintha komoly élménnyel gazdagodnánk

Megosztás

Boltokban az új „Beatles áru”

Embertelen terhelés mellett, a kontinenseket behálózó fellépések, a rádiós és tévés megjelenések között a stúdióba szinte csak a lukas óráikban beugorva rögzítették augusztus 11. és október 26. között a ma boltokba került, negyedik nagylemezüket, amelynek némi cinizmustól sem mentesen a Beatles For Sale címet adták

Megosztás

Kockázatot vállal a Beatles az új kislemezzel

A ma boltokba került két dallal végképp megkerülhetetlenné válik az együttes. A slágert slágerre halmozó formáció a stúdióban már nem éri be a dalok feljátszásával, egyre bátrabban mer kísérletezni is.

Megosztás

Megjelenés előtt hallható az új Beatles-kislemez

Hetedik alkalommal látható a Beatles a most kezdődő Thank Your Lucky Stars című műsorban.

Megosztás

Kész az új lemez

A holtfáradt Beatles tegnap befejezte negyedik nagylemezének felvételeit. Mivel kimerültségükről nem óhajtanak tudomást venni, már napközben bementek a stúdióba, hogy a korábbi felvételek keverését végigasszisztálják.

Megosztás

Brutális stúdiómaraton

Nem az első embertelenül sűrű stúdiónapjuk volt a tegnapi, vélhetően nem is az utolsó.

Megosztás

Ma eltűnik a boltokból a Beatles első amerikai nagylemeze

"A Vee-Jay nehézsúlyú ellenségeket szerzett magának, de ha bejön a számítása, lesz miből fizetnie a kártérítést és a perköltséget" - írtuk idén januárban, az Amerikában első nagylemez, az Introducing The Beatles megjelenésének napján. Nos, a Beatlemánia megmentette a Vee-Jay-t.

Megosztás

Mit művel a Beatles a stúdióban?

Ez meg mi? Hova tekerik fel ezt az erőszakos basszust? Mit képzel ez a túlvezérelt ritmusgitár? McCartney torka hogy nem szakad ki a helyéről?

Megosztás

Slágergyanús dalt rögzítettek

Tegnap McCartney újabb félkész dalt hozott a stúdióba, abban a biztos tudatban, hogy partnerének lesz még ötlete hozzá. A középrészbe Lennon be is segített, majd a felvételek során tökéletesítgették az Eight Days A Week-et.

Megosztás

Tévében a megjelenésre váró dal

A nemrég indult amerikai Shindig! című showműsor brit producere, Jack Good mindenre elszánt, hogy a Beatlesszel tegye népszerűbbé vállalkozását, de az Államokból nemrég hazatért együttes hallani sem akart arról, hogy ezért a tévészereplésért újra átrepüljék az Atlanti-óceánt. Good viszont ablakon visszamászós típus:

Megosztás

Négy új dal a negyedik nagylemezre

Egy héttel az amerikai turné után máris a stúdióban találták magukat, hogy folytassák negyedik nagylemezük felvételeit. Tegnap és tegnapelőtt négy számot rögzítettek, mindegyik saját szerzemény, közülük három teljesen új.

Megosztás

Dobbantott a sajtófőnök

25 fellépés után ebben a pillanatban hazaérkezett a Beatles Amerikából. Minden egyes állomáson tombolt a Beatlemánia, nem kevés pénzt kerestek, de egy jó baráttól kénytelenek megválni

Megosztás

Percenként 5000 dolláros gázsi Kansasben

A négy hete Amerikában koncertező Beatlesnek a szünnap a legféltettebb kincse. A bioritmusuk egészen ráállt a repülő-szálloda-sajtótájékoztató-koncert-szálloda-repülő körforgásra, és luxusszámba megy, ha ebbe becsúszik egy-egy fellépés nélküli nap. Nos, a luxusról alkotott fogalmaik tegnap felülíródtak.

Megosztás

A Beatles nem kér a szegregációból

Nem kell szeretni a Beatlest. Ma minden róluk szól, de könnyen lehet, hogy holnap már csak egyek lesznek a tegnap divatjai közül.

Megosztás

Dylan betépette a Beatlest

Ki gondolná, hogy egyik Beatle-nek sincs tapasztalata a marihuánával? Bob Dylanben ez a lehetőség fel sem merült...

Megosztás

Hogyan közelít John Lennon és Paul McCartney a dalszerzéshez? Az M1-es felől

Lennon legalábbis ezzel a poénnal ütötte el tegnap Jack Wagner, a Capitol producerének kérdését, amelyre McCartney is rákontrázott

Megosztás

Kirobbanó koncert a Hollywood Bowlban

Öt napja turnéznak Amerikában, egyik jelentéktelen sajtótájékoztató éri a másik zajos fellépést, csak a rajongók őrült zsivaja jelenti a nyomasztó állandóságot. Az erősítők elleni meccsben a közönség áll nyerésre, a legtöbb helyszínen az együttes sem hall semmit magából.

Megosztás

Lennon, a lúzer

A tegnapi stúdiónapon három dalt rögzítettek, de közülük csak az első saját szerzemény. Az I'm A Loser az I'll Be Back-nél is mélyebb Lennon-réteget tár fel

Megosztás

Elviselhetetlen a nyomás, de új Lennon-McCartney számot rögzítettek

Nincs megállás.

Már július volt, mire hazaérkeztek Ausztráliából, bemutatták a filmjüket, boltokba került a harmadik nagylemezük (még mindig július, mire a listák élére ugrott, épp a Rolling Stones bemutatkozó albumát leszorítva onnan).

Megosztás

Negyedszer is From Us To You + extrák

Már több mint két hete felvették, de csak ma délelőtt sugározták a From Us To You című műsor negyedik adását a BBC-n

Megosztás

Ringo Starr dalszerzői babérjai

A BBC igyekszik felvenni a versenyt a fiatalok körében népszerű kalózrádiókkal, na meg természetesen a Radio Luxembourggal, így hát Top Gear címmel létrehoztak egy új műsort a késő esti idősávban, tíz órás kezdettel. Természetesen a Beatlesszel kívánták berobbantani a vállalkozást

Megosztás

Megjelent a Beatles harmadik nagylemeze

A film már napok óta a mozikban, a nagylemez pedig mától kapható a boltokban.

Megosztás

Megkajáltuk a Beatles filmjét

John Lennon szenvtelen macho, Paul McCartney elviselhetetlen nagyapja idétlen unokája, Ringo Starr melankóliába süllyed (a felvétel során valójában csak másnapos volt), George Harrison hozza a szokásos lazát (miközben képen kívül felszedi az egyik mellékszereplőt). Megnéztük a Beatles játékfilmjét. Ma este premier Londonban, Margit hercegnő is hivatalos.

Megosztás

Google Search Box

Ezen a blogon

A Beatles az első Abbey Road-i próbafelvételétől a feloszlásáig eltelt nem egész nyolc év alatt hozta össze azt a több mint egy tucat albumot és legalább még két lemezre elegendő dalt, amit. Ma egy termékenyebb banda ennyi idő alatt jó, ha három-négy lemezt készít és egyszer szintet lép. A Beatles ezzel szemben folyamatosan kísérletezve, hónapról hónapra haladta meg önmagát és versenytársait: 50 év távlatából ezt az életszagú progressziót éljük újra „real time”-ban.

Beatles 50 a Facebookon!

Címkefelhő

A Hard Days Night (30),A Taste of Honey (11),Abbey Road-i stúdió (77),Act Naturally (8),All My Loving (17),And I Love Her (6),Anna (6),Arthur Alexander (7),Ask Me Why (11),Baby Its You (6),Babys In Black (12),BBC (60),Beatlemánia (18),Beatles For Sale (11),Billy J. Kramer (16),Bob Dylan (5),Bob Wooler (5),Boys (11),Brian Epstein (75),Buddy Holly (5),Cant Buy Me Love (23),Capitol (17),Carl Perkins (14),Cavern Club (18),Chains (6),Chuck Berry (16),Cilla Black (5),Cynthia Powell (8),Daily Mirror (6),Day Tripper (14),Devil In Her Heart (5),Dizzy Miss Lizzy (9),Do You Want To Know A Secret (11),Easy Beat (5),Ed Sullivan (13),Elvis Presley (12),EMI (5),Empire Pool (5),Everybodys Trying To Be My Baby (8),film (5),From Me To You (38),George Harrison (157),George Martin (78),Gerry & The Pacemakers (8),Hamburg (5),Helen Shapiro (6),help (12),Help (14),Hold Me Tight (9),Honey Dont (6),How Do You Do It? (9),I Call Your Name (5),I Feel Fine (26),I Need You (5),I Saw Her Standing There (31),I Should Have Known Better (6),I Wanna Be Your Man (18),I Want To Hold Your Hand (33),If I Fell (7),If I Needed Someone (9),Ill Get You (13),Im A Loser (12),Im Down (12),Im Looking Through You (5),In My Life (7),interjú (15),It Wont Be Long (6),Jane Asher (17),Jimmie Nicol (8),John Lennon (211),Julian Lennon (5),Kansas City (10),karácsonyi lemez (7),koncert (58),Larry Williams (5),lemezfelvétel (37),Little Child (5),Little Richard (9),Long Tall Sally (25),Love Me Do (32),Matchbox (7),Mick Jagger (5),Misery (10),Money (Thats What I Want) (12),No Reply (5),Norwegian Wood (This Bird Has Flown) (9),Nowhere Man (9),P.S. I Love You (9),Paperback Writer (7),Paul McCartney (198),Pete Best (16),Peter Sellers (5),Please Mister Postman (5),Please Please Me (60),Pop Go The Beatles (23),Revolver (18),Richard Lester (7),Ringo Starr (137),Robert Freeman (6),Rock And Roll Music (8),Roll Over Beethoven (17),Rolling Stones (17),Rubber Soul (19),rádió (57),Saturday Club (7),She Loves You (51),Shes A Woman (20),Smokey Robinson (6),Thank You Girl (15),Thank Your Lucky Stars (10),The Hippy Hippy Shake (5),The Night Before (5),Theres A Place (6),Things We Said Today (6),Think For Yourself (5),This Boy (15),Ticket To Ride (18),Till There Was You (15),Tomorrow Never Knows (7),Tony Barrow (6),Twist And Shout (45),tévéfelvétel (33),Vee-Jay (5),We Can Work It Out (13),What Goes On (5),With The Beatles (18),Yes It Is (5),Yesterday (17),You Cant Do That (12),You Like Me Too Much (5),You Really Got a Hold On Me (9),Youve Got To Hide Your Love Away (5)