A BBC igyekszik felvenni a versenyt a fiatalok körében népszerű kalózrádiókkal, na meg természetesen a Radio Luxembourggal, így hát Top Gear címmel létrehoztak egy új műsort a késő esti idősávban, tíz órás kezdettel. Természetesen a Beatlesszel kívánták berobbantani a vállalkozást, de a forgatókönyv egyáltalán nem változott a jól megszokott műsoraikhoz képest: az együttes a rádió stúdiójában rögzíti aktuális dalait, majd Brian Matthew vezényletével igyekeznek viccesnek lenni. A tegnap esti bemutatkozó adásban ez utóbbi kevéssé sikerül, de az új nagylemez több dalát most hallhatjuk először kvázi-élőben (a felvételekre két nappal korábban került sor):

A Things We Said Today ezúttal kevéssé magával ragadó, az A Hard Day’s Night szólóját pedig indokolhatatlan igénytelenséggel vágták ki, és másolták helyére a lemezről a stúdiófelvételt (9:46-10:00). Harrison a végtelenségig ismételgetné a dal végi arpeggiokat, a többieknek kell leállítaniuk: Lennon, a film vonatkozó jelenetére utalva azzal nyomatékosít, hogy „már jön a vonat”.

Az And I Love Her és az If I Fell mélységei ezeken a tökéletlen felvételeken is feltárulnak, a You Can’t Do That sötét dinamikája viszont nem érvényesül.

A tegnapi Top Gear során azt is megtudhatjuk (12:19-től), hogy Ringo Starr is próbálkozik a dalszerzéssel, sőt, fájlalja, hogy dalkezdeményét „úgy tűnik, senki nem akarja lemezre venni”. McCartneyval azon megy a vita, hogy melyikük énekelje: Starr attól lenne boldog, ha McCartney tartaná olyan jónak, hogy maga vállalja el, a basszusgitáros viszont hagyná a szerzőt érvényesülni. A következő stúdiófelvételig talán eldöntik a vitát (vagy nem), most csak pár sort ismerhetünk meg belőle McCartney szavalásában (12:32-től):

„Don’t Pass Me By

Don’t Make Me Cry

Don’t Make Me Blue, Baby”