25 fellépés után ebben a pillanatban hazaérkezett a Beatles Amerikából. Minden egyes állomáson tombolt a Beatlemánia, nem kevés pénzt kerestek, de egy jó baráttól kénytelenek megválni: még az óceán túloldalán, a New York-i Kennedy repülőtéren Derek Taylor, a Beatles sajtófőnöke bejelentette távozását. Az Art Schreibernek adott rövid interjújában biztosította a rajongókat, hogy döntésének nincs köze az együtteshez, őket továbbra is varázslatosnak tartja, de Brian Epstein menedzserrel való összezördülései ellehetetlenítették a további közös munkát. Valószínűleg Kaliforniában folytatja, de a következő néhány hónapban még elérhető lesz az együttes háza táján, amíg elvarrja a szálakat.

A történet két főszereplőjével az elmúlt héten készült interjúkkal búcsúztatjuk a sajtófőnököt, amelyekben mind a ketten a megfejthetetlen Beatles-jelenséget boncolgatják:

Az Amerikában töltött bő egy hónap során az együttes számtalan érdektelen sajtótájékoztatót tartott, interjúk százait tudták le egyre közönyösebben. Még az első napokban azonban becsúszott egy meglepően szofisztikált beszélgetés Lennonnal, ami a múlt héten már meg is jelent egy önálló nagylemezen (!) Hear The Beatles Tell All címmel. A B-oldalon hallható, kevésbé érdekfeszítő interjúkban a többiek is szóhoz jutnak: az egész lemezt végigkísérő ütőhangszerek mellett a legfőbb érdekesség, hogy egymástól függetlenül mind a négyen ugyanazt a filmjelenetet nevezik meg kedvencükként az A Hard Day’s Night-ból:

Sok pihenésre nem lesz idejük: szeptember 29-30-ra nekik van lefoglalva az Abbey Road-i stúdió, októberben pedig már indul is az újabb nagy-britanniai turné.