A Beatles második lemezére írta első szösszenetét, az ötödik és a hatodik albumra már két-két szerzeménye is felfért, a most készülő korongra viszont már a harmadik Harrison-dal is elkészült.

 

Hogy mi lesz az elmúlt két éjszaka során rögzített dal címe, nem teljesen egyértelmű. A szerző nem sokat bíbelődik az ilyesmivel, az ízig-vérig indiai száma is csak Granny Smith munkanéven fut, ami egy almafajtára utal. A hangmérnök Geoff Emerick így aztán egy másik almáról átmenetileg Laxton’s Superb-nek keresztelte el a friss dalt. Amikor tegnap Harrisont megkérdezték, mégis mi legyen a cím, csak egy „nem tudom”-ot vetett oda; Emerick-nek több sem kellett, a munkalapot át is írta „I Don’t Know”-ra. Azóta ezt is áthúzták, és most épp a dal kezdő sora, az „I Want To Tell You” szerepel ott – ki tudja, meddig.

 

George Harrison Paul McCartney John Lennon Geoff Emerick I Want To Tell You Love You To Revolver Abbey Road-i stúdió

Forrás: The Beatles Rarity

McCartney számára is hozott újdonságot a felvétel: először játszhatta fel basszusszólamát egy önálló csatornára. Számunkra ez csak azért érdekes, mert tapasztalatunk szerint a legtöbb zenehallgató semmit sem érzékel a basszusgitárból, most viszont meg tudjuk mutatni, hogyan is szól a hangszer: ezen az elcsórt szalagon Harrison éneke, Lennon és McCartney vokálja mellett szinte csak ezt hallani.