Legkésőbb tavaly ilyenkor a Beatles megtanulta ezt a leckét.

Akkor azért vonultak stúdióba, hogy két számot még hozzácsapjanak ahhoz a koronghoz, amelyik az USA-ban korábban megjelent lemezekről lespórolt dalokat vonultatta fel. A Dizzy Miss Lizzy és a Bad Boy hamar ki is jött a Beatles VI-re keresztelt amerikai lemezen. Előbbi aztán Angliában a Help!-en találta meg a helyét, utóbbival viszont egyáltalán nem találkozott a brit közönség – nem mintha sokat vesztettek volna.

 

Az óceán túloldalán már megint nem bírnak magukkal. Nyolc olyan dalt már össze is gereblyéztek, amelyet a Capitol eddig lehagyott a korábbi nagylemezekről – de ez még ott is kevés egy új kiadványhoz. Elkértek hát három számot a készülő új lemezről, amelyek így Amerikában fognak először megjelenni, tökéletesen koncepciótlan környezetben. Korábban az együttes nem izgatta magát a dalaikkal való effajta piaci kofáskodáson, de mivel most minden korábbinál jobban összpontosítanak a készülő albumra, furcsa, hogy nem emelnek vétót. Az is lehet, hogy nem tudnak az egészről?

Abbey Road-i stúdió Revolver Yesterday And Today And Your Bird Can Sing Im Only Sleeping Dr Robert Capitol Bad Boy Dizzy Miss Lizzy Help Beatles VI

A Beatles és a trancsírozás (forrás: Every Little Thing, a hat héttel ezelőtti bizarr fotózásról itt írtunk)

Mindenesetre tegnap délután az Abbey Roadon a Dr. Robert, az I’m Only Sleeping és az And Your Bird Can Sing átesett egy rapid keverésen, majd azonnal útnak is indították a szalagokat az óceán túloldalára. Megjelenés előtt ezeket nem mutatnánk meg, de utóbbinak egy – mondjuk úgy – jókedvű próbafelvételét annál inkább; ki tudja, épp milyen szernek vannak a hatása alatt.