Már rég kész kéne lennie az új lemeznek, de sokszor annyira belefeledkeztek a stúdiómunkába, hogy alaposan megcsúsztak. Sokáig nem húzhatják az időt, mivel jövő pénteken már Münchenben kell színpadra állniuk.

 

Kapkodásnak azonban semmi jele. Kedden és tegnap McCartney szerelmes dalával foglalkoztak, amire minden valószínűség szerint még ma is visszatérnek. A Here, There And Everywhere-t a basszusgitáros Lennon Weybrdige-i házának úszómedencéje mellett írta, míg a házigazda békésen bóbiskolt. Lehet, hogy a dal alapja már régebben megvolt, az viszont biztos, hogy Lennon azonnal megszerette, ami figyelembe véve annak szirupos mivoltát, igencsak meglepő. Meg különben is, McCartney nemrég még szakító dalt írt Jane Asher-hez, nem világos, akkor most hányadán is állnak.

Paul McCartney John Lennon Abbey Road-i stúdió George Martin Marianne Fatihfull Here There And Everywhere Revolver Paperback Writer Frank Sinatra Strangers In The Night Jane Asher She Loves You

Forrás: The Beatles Rarity

A tegnapi felvételek mindenképp érdemesek a figyelmünkre, amelyben többek között a szerző mankónak szánt, de még így is majdnem tökéletes énekét halljuk (talán nem függetlenül attól, hogy Marianne Fatihfull éneklési stílusa jár épp a fejében). Az utolsó fél percben a háromszólamú vokál is beúszik; ennek alapos kidolgozásával ment el a legtöbb idő.

Más. Bár az együttest feltűnően egyre kevésbé érdeklik a kereskedelmi szempontok, aligha számítottak arra, hogy ezt a közönség is azonnal megérzi. A múlt héten megjelent Paperback Writer / Rain kislemez a She Loves You óta az első, amit a rajongók nem repítettek azonnal a slágerlista élére. Persze van még ideje felkúszni oda, egyelőre azonban csak a második helyen tanyázik Frank Sinatra harmadik hete élen álló Strangers In The Night-ja mögött.