Egy ideje nem foglalkozunk az együttes amerikai piacon megjelent lemezeivel, nem véletlenül. Az EMI tengerentúli leánya, a Capitol ugyanis módszeresen széttrancsírozza a Beatles műveit: alig több mint egy év alatt hat nagylemezen hozta ki az Angliában négy albumra elegendő hanganyagot. Igaz, a kislemezes számok is felfértek ezekre, az A Hard Day’s Night filmzenéje pedig még extrákat is tartalmaz, de a lényegen ez nem változtat: az együttesnek semmi ráhatása nincs arra, hogy a kiadó mit kezd a dalaival, furcsa is, hogy jóformán szó nélkül tűrik.

 

A Capitol alig 7 hete (!) adta ki Early Beatles néven az amerikai invázió előtti első brit lemez dalainak nagy részét, s máris újabb dollárokat kíván kipréselni az amerikai rajongókból. Ehhez egy új korongra majdnem elegendő hanganyaggal rendelkezik is: a brit Beatles For Sale-en megjelent 14 számból 6-ot még nagylemezen nem adtak ki, időközben pedig az is egyértelművé vált, hogy a Tell Me What You See, a Yes It Is és a You Like Me Too Much sem fér be a Help! filmbe, így azokat is rá lehet szórni egy új korongra. 9 dal azonban, ami a 25 percet sem éri el, még Amerikában is kevés, a Capitol ezért feljogosítva érezte magát arra, hogy stúdióba parancsolja az együttest, legyenek már szívesek két számot összedobni a kedvükért, na meg a pénztárcájukért.

A két és fél hónapja félszívvel filmet forgató Beatles azonban nem mondhatni, hogy alkotóerejének teljében volna, a fejesek parancsát így csak feldolgozásszámokkal tudják teljesíteni. Lennon ötletére két Larry Williams-számot ástak elő a régi színpadi repertoárjukból, a „nehéz tegnapi nap éjszakáján” ezekkel a kezükben botorkáltak be az Abbey Roadra. Mind a Dizzy Miss Lizzy-t, mind a Bad Boy-t Lennon énekével rögzítették, és ahhoz képest, hogy milyen rezignáltak (de csak ahhoz képest), egészen vállalható lett a végeredmény.

A stáb hajnalban a keverést is elkészítette, hogy a szalagok már ma átrepülhessenek az óceán túloldalára. Nem az első eset lesz, hogy Beatles-produktum az amerikai piacon debütál. 

A Help! forgatása holnap ér véget (középen a rendező, Richard Lester, forrás: Holy Bee of Ephesus)