Nem véletlenül ilyen nagy a csönd a Beatles háza táján. Hiába vezeti a Help! a listákat már vagy hat hete, a tavalyi és a tavaly előtti évhez hasonlóan a kiadó idén is elvárja, hogy az együttes kitermelje a második nagylemezt, így aztán október 12-én stúdióba is vonulnak. Az amerikai turné után most csak látszólag vannak tehát szabadságon, McCartney és Lennon gőzerővel írja az új számokat, Harrison sem tétlenkedik, Starr pedig apuka lett.

 

Három éve még így zajlott a dalszerzés (forrás: Austin Kleon)

A mára kikristályosodott munkamódszer szerint a két fő dalszerző Beatle egyedül alkot, majd a félkész produktumokat megmutatják egymásnak, mikor is a partner új ötletekkel segít be. A rendszerint Lennon Weybridge-i otthonában zajló találkozók egyikére a napokban McCartney egy szalaggal a kezében érkezett, ebből csíptünk el két szösszenetet. Az első dalkezdeményt ma, a másikat holnap osztjuk meg:

McCartney ezen a felvételen egy jó néhány évvel ezelőtti alapötletét próbálja kidolgozni, az elektromos gitárján való botladozó akkordfelbontások tanúbizonysága szerint viszont még nem nagyon jutott vele túl a holtponton. A dallam kellemes, szöveg, ének, középrész híján azonban egyelőre nehéz megjósolni, lesz-e belőle bármi is. Hogy Lennonnak beindította-e a fantáziáját, tudott-e segíteni társának, egyelőre nem tudni.