John után a második Beatle fejét is bekötötték. Ringo Starr (24) még a Cavernben figyelt fel Maureen Coxra (18), aki ezért már akkor általános közutálatnak örvendett a rajongók körében.

 

Hamar kiderült, hogy a dobosnak komolyak a szándékai, három héttel ezelőtt, január 20-án pedig a londoni Ad Lib Clubban megkérte a lány kezét.

A Beatle tanúja a menedzser, Brian Epstein (forrás: Beatles Bible)

Bár igyekeztek titokban tartani a tegnapi felhajtásmentes esküvőt, mára mindenki tudott róla, ahogy a rövid nászút helyszínéről is. Így aztán elébe mentek az esetleges zaklatásoknak, és néhány perccel ezelőtt az együttes jogászának, David Jacobsnak a hátsó kertjében tartottak egy villám-sajtótájékoztatót:

Az ifjú pár nem rejti véka alá, hogy a pokolba kívánja a kíváncsiskodókat; Ringo a kérdező értésére adja, hogy többek között épp miatta nem élvezi még a nászútját, Maureen pedig kerek perec a szemébe mondja, hogy nem kedveli a riportereket.

Bár Paul hollétéről Ringo nem hajlandó nyilatkozni, mi eláruljuk, hogy a tunéziai Hammametben nyaral a brit követség villájában, Jane Asher társaságában. Időről időre velük kapcsolatban is felröppennek a házassági pletykák, egyelőre még sincs jele újabb Beatle-esküvőnek.

Egyikük sem élvezheti már sokáig a vakációt, 15-én ugyanis gyűlnek az Abbey Roadon: kezdődnek az új film hanganyagának felvételei, egy hétre rá pedig forognak a kamerák is.