A Beatles két dudásának életében gyakoriak az egybevágó fordulatok. Bár látszólag semmiben sem hasonlítanak, nagyon is egy rugóra jár az agyuk, bármikor megnevettetik egymást, folyamatos zenei rivalizálásuk pedig csak a hasznukra válik. A kölcsönös bizalmat – bár erről nem nagyon beszélnek – a mindkettejük édesanyjának korai elvesztéséből fakadó sorsközösség alapozta meg.

Mivel már öt éve meghatározó szereplői egymás életének, nem meglepő, hogy nőügyeik is hasonlóan alakultak. John Lennon már régóta Cynthia Powell-lel jár, Paul McCartney pedig Dot Rhone-nal, akik hamar jó barátnőkké váltak. Mindez egyik fiút sem akadályozta meg abban, hogy földi gyönyöröknek hódoljon Hamburgban, olyannyira, hogy az újabb színpadi rutinon túl állítólag némi trippert is begyűjtöttek a tavaszi kiruccanás során. Szerencséjükre Brian Epstein kapcsolatrendszere diszkrét szakorvosokra is kiterjedt, akik már hozzászoktak a hírességek kényes ügyeinek – és bőrfelületének – elsimításához.

A barátnők mit sem sejtettek erről. Egész mással voltak ugyanis elfoglalva: kis különbséggel nekik is szakorvoshoz, történetesen szülész-nőgyógyászhoz kellett fordulniuk. Mindkét Beatle szívbajt kapott a babahírtől, de míg John attól tartott, a gyerek miatt nem fog tudni elég energiát a bandára fordítani, addig Paul inkább az elköteleződéstől mentette volna magát. Egy múló pillanatig úgy állt, gyors egymásutánban két esküvő is kinéz a Beatles háza táján.

Az élet másképp hozta. Paul és Dot között jó ideje kialudt már a láng, a húszéves zenész minden bizonnyal csak kényelemből nem szakított a lánnyal. S bár a terhesség átmenetileg más megvilágításba helyezte a történetet, Paul megúszta a tisztességből elkövetendő házasságot: Dot elvetélt, fiúja pedig rövid úton véget vetett a kapcsolatnak. Ezzel szemben John azonnal megkérte Cynthia kezét, pontosabban közölte vele: gyerekünk lesz, tehát összeházasodunk.

Szinte senki nem tudott a mai esküvőről, egyáltalán nem csináltak nagy ügyet belőle. Néhány családtagon kívül csak Paul, George és Brian Epstein jelent meg – Ringo, úgy látszik, hiába a Beatles dobosa, várnia kell még, hogy teljes értékű tagként tekintsenek rá.

A polgári szertartás során igyekeztek komolyak maradni, de mint közismert, ez nem az erősségük. A szomszédos építkezés zajaival az anyakönyvvezető hiába is próbált megküzdeni, rendre a legfennköltebbnek szánt pillanatokban kezdett rá a légkalapács. Az ifjú párnak kiabálva kellett kimondani a boldogító igent is – nem John esküvője lett volna, ha nem fullad röhögésbe az egész.

Gyors ebéd (mindenki a menedzser vendége), majd irány Chester: este fellépés a Riverpark Ballroomban. Cynthia ma este egyedül pakolja ki a nászajándékokat az új kislakásban. Ha eddig nem, most biztosan felfogta, mit jelent zenészfeleségnek lenni.