Rövid szünet után máris folytatódik a BBC-n a Pop Go The Beatles-sorozat. A négy adásból álló sikeres széria után az együttes újabb 11 (!) kedd délutánon keresztül játszik és olvas fel rajongói leveleket (majdnem) élőben. A mai adagot két hete vették fel, és ebben a pillanatban már érdemes is feltekerni a hangerőt:

Mint már annyiszor, most is imponáló a Beatles sokoldalúsága és bátorsága: Elvis (abból az időből, amikor még Lennon szerint sem volt ciki), Chuck Berry, Arthur Alexander, Carl Perkins, Bill Haley nem annyira elcsépelt, hanem jellemzően kislemez B-oldalas dalai szólalnak meg. Közéjük csak egyetlen saját szerzemény, a There’s A Place ékelődik be:

Egyre meggyőzőbben dolgozza át az együttes a mások által csak tölteléknek szánt számokat. A mai felhozatalból kettőt-hármat is érdemes lenne stúdióéretté fejleszteni; ahogy a Money-nak, úgy a Soldier of Love-nak, a Lend Me Your Comb-nak, de akár a Clarabella-nak is helye lehet a következő albumon.

A mai napon egyébként nem kevesebb, mint három további műsor hanganyagát rögzítik. Az első már kész is, a többi pedig várhatóan éjszakába nyúlik. A Please Please Me felvételekor egy nap alatt tíz számot sikerült végleges állapotba hozni, a mai napon viszont 18 dalt kell adásképesen eljátszaniuk. Nem összehasonlítható ugyan a stúdiómunka a rádiófelvétellel, de mutassanak még egy együttest, amelyik ilyen könnyedén, ilyen minőségben tudná ezt a dózist bevállalni.