július végén félbehagyott új nagylemeznek ma délután fél 3-kor estek neki újra, de elég nehezen sikerült felvenniük a ritmust. 

Ahogy tegnap a Stonestól távozó félben elhatározták, a frissen összeütött szerzeményükkel, az I Wanna Be Your Man-nel kezdtek, de egy nekifutás után be kellett látniuk, hogy még van mit érlelniük rajta. Ugyanígy jártak a Little Child-dal is, azzal a különbséggel, hogy ezt kétszer is megpróbálták, hiába.

Kénytelen-kelletlen léptek tovább a listán, következett egy szintén alig próbált Lennon-szerzemény, az All I’ve Got To Do. Összesen tizennégyszer rugaszkodtak neki, ebből nyolcszor nem jutottak tovább az első ütemeknél. Fájdalom, de még mindig csak emberek; nem mehet olyan flottul az új anyag feljátszása, mint a színpadon már számtalanszor előadott számok stúdióban reprodukálása.

Beatles_Studio_19630911_Forras_MarkLewisohn

Forrás: Mark Lewisohn – The Complete Beatles Chronicle

A délutáni ülés végére aztán csak összeállt valahogy Lennon kicsit Arthur Alexander-, kicsit Smokey Robinson-ihletésű dala. A szerző erőteljes előadásának talán jót is tett a kezdeti feszültség.

Most szünet, 7-től újabb Lennon-dalnak állnak neki, és holnap délutántól is ugyanebben az időintervallumban, ugyanitt, az Abbey Road-i 2-es stúdióban folytatják a munkát.