Ha kedd 5 óra, akkor Pop Go The Beatles:

Mi sem természetesebb, mint hogy az együttes egyetlen dalt sem ismétel meg az első két adásban elhangzottak közül, a szerény koncepció azonban változatlan: egyetlen Lennon-McCartney szerzemény (ezúttal a From Me To You, 13:29-től) mellett öt feldolgozásdalt játszanak, és azok közül is csak egyet (most az A Taste Of Honey-t,6:11-től ), ami már megjelent a Please Please Me-n.

John egyik favoritjának, az amerikai soulénekes, Arthur Alexandernek a számával, az A Shot Of Rhythm And Blues-zal nyitnak, amit Chuck Berry Memphis, Tennessee-je követ. Mindkét számon érződik, hogy nem tegnap játszották őket először, pedig eredetileg csupán kislemezek B-oldalán (utóbbi nem kisebb Berry-sláger, mint a Back In The USA túlsó felén) megbújt dalocskákról van szó. A Carl Perkins által jegyzett Sure To Fall (In Love With You) (8:15-től) még ezeknél is felejthetőbb lenne, ha a Beatles nem hozna ki belőle mégis valami eredetit.

A ma délutáni felhozatalból vitán felül a Money (That’s What I Want) 10:36-tól) a legemlékezetesebb. Már egy másik BBC-műsorban is feltűnt a kirobbanó energiája, amire most rátettek még egy jókora lapáttal és annál is több kurjongatással. Nagy tétekben mernénk fogadni, hogy a következő nagylemezről nem fog lemaradni.

A jövő kedden adásba kerülő, negyedik Pop Go The Beatles felvételei tegnap már le is zajlottak, majd Dezo Hoffmann-nal fényképezkedtek egy kicsit, ami kiváló alkalom volt a ma már 21 éves Paul McCartney előünneplésére:

A McCartney-t ünneplő Beatles (fotó: Dezo Hoffmann, forrás: tumblr)

Természetesen a mai műsorban is felköszöntik (5:46-tól), este pedig party lesz az ünnepelt nagynénjének eldugott, huytoni hátsókertjében. Az Albert Hall-i koncert után szép lassan barátnővé avanzsáló Jane Asher, ha eddig nem, most biztosan mindenkivel megismerkedik, aki számít. Az magától értetődő, hogy a Beatlesből mindenki ott lesz, ahogy Brian Epstein és a Cavernből jól ismert öreg cimbora, Bob Wooler is. Hivatalos a bulira Billy J. Kramer a Dakotasból, Gerry Marsden a Pacemakersből, a komplett Remo Four, a Searchers, a Hurricanes, s nem utolsósorban a Shadows. McCartney kívánságára a Fourmost szolgáltatja majd a talpalávalót.

Igen, jó lenne benézni, de sajnos zártkörű a buli.