Szerdán kitalálták, csütörtökön kidolgozták, hétfőn már fel is vették. Ez a She Loves You című dal eddigi története.

A sovány alapötlet McCartneyé; ráunva a kétszereplős szerelmes dalokra, bevont egy harmadik személyt a történetbe, így az előadók külső szemlélőként biztathatják hőseiket az egymásra találásra. Lennonnak tetszett a trükk, de arról hamar lebeszélte partnerét, hogy felelgetősre vegyék a figurát: McCartney azt szerette volna, hogy míg ő énekli a refrént, a többiek helyeselve üvöltik a „yeah yeah yeah”-t. Ha nem is ebben a formában, de a vidám rigmus végül megtalálta a helyét, sőt, amikor a frissen elkészült dalt McCartney apja épp az amerikaias lazázás okán szólta le, a szerzők biztosra vették, korosztályuk épp emiatt fogja imádni.

Nem tudni, hányszor futottak neki tegnap a stúdióban, de az biztos, hogy legalább öt órát bent töltöttek, és a B-oldalra szorult Get You In The End-re már nem sok idejük maradt (ha múlt héten nem pattan ki belőlük a She Loves You, akkor ez utóbbi került volna az A-oldalra, de hogy mi lett volna a párja, azt nem tudni).

Kiszivárgó hírek szerint a felvételek során a Beatles folyamatosan fejlesztette a számot, amiből George Martin is alaposan kivette a részét. A megjelenésre viszont legalább augusztusig várni kell, így aztán egy darabig még nem tudjuk meg, valóban olyan robbanékony számról van-e szó, mint amilyennek a hangmérnökök visszajelzései alapján ígérkezik.

Felvételre készülve az Abbey Roadon (forrás: Photosfan.com)

Időközben az is eldőlt, hogy a BBC folytatni akarja a nagysikerű Beatles-műsort, a Pop Go The Beatles-t. Ma este fel is veszik a következő adást, ami két hét múlva lesz hallható, onnantól kezdve – előreláthatólag nem kevesebb, mint 11 héten át – újra érdemes lesz kedden öt órakor bekapcsolni a rádiót.