A Hamburgból való június 2-ai hazatérés óta a Beatles számára nincs megállás.

Az Abbey Road-i próbajátékuk eredményesnek bizonyult: bár egyik rögzített anyag sem alkalmas kiadásra, szeptemberre éles lemezfelvételt igazolt vissza a Parlophone. Ha ezt nem szúrják el, még ősszel kijöhet az első kislemez.

Epstein közben embertelen tempót diktál: júniusban összesen 25, júliusban pedig 37 fellépést tudtak le. Gyakori a napi két koncert, de múlt szerdán például három időpontot is teljesíteni kellett, igaz, a Cavernben rutinosan lenyomott déli és kora esti program után teljes érdektelenségbe fulladt a Cabaret Club-béli fellépés. Nem világos, Epstein miért gondolta, hogy ebben a táncdalos-kabarés világban bármi keresnivalója volna egy beatzenekarnak.

A Beatles közben egyre sikeresebb Liverpool közigazgatási határain túl is, sőt, a hónap közepén Walesben is felléptek. A menedzser minden egyes koncertről el tudja magyarázni a néha már panaszkodó fiainak, hogy miért pont annak lesz kiemelt jelentősége pályafutásukban. Mivel valóban beindulni látszik a szekér, hisznek neki; az augusztus, ha lehetséges, még sűrűbbnek ígérkezik.