A ma esti Bournemouth-i fellépés után egy svéd riporter, bizonyos Klas Burling kapta mikrofonvégre a Beatlest. Ha sokkal több nem is, az kiderül, hogy interjúzás és falatozás jól megfér egymás mellett.

Az új lemez várhatóan novemberben jön ki; a szeptembert említő Lennont McCartney gyorsan helyre is teszi. Előbbi reakciójából nyilvánvaló, hogy nem ez volt az első eset. Ennél érdekesebb, hogy a basszusgitáros azt is a tudomásunkra hozza, hogy az új lemezre kifejezetten Starrnak is írtak egy számot – eddig ilyenre nem volt példa.

A She Loves You rapid megírásának történetét McCartney nem éppen érdekfeszítően adja elő, Lennon pedig büszke rá, hogy a Twist And Shout-ot nem énekelni, hanem inkább üvölteni szereti.

Beatles_Bournemouth_196308_Forras_BeatleSource

Fellépés a Bournemouth-i Gaumont moziban (forrás: BeatleSource)

Egy félmondat erejéig az is szóba kerül, hogy másoknak is írnak számokat, Billy J. Kramert és a Bad To Me-t konkrétan is megemlítik, ami egyébként a Record Retailer-nél épp tegnap tört az élre – de erről majd holnap.

Az interjú persze nem ezért érdekes. Hanem azért, mert először érdeklődnek komolyan a Beatles iránt Nagy-Britannia partjain túlról. Burling igyekszik kedvet csinálni az együttesnek egy stockholmi kiránduláshoz, ami, bár nem hallatszik, bizonyosan imponál nekik. Egyelőre nem úgy néz ki, hogy beleférne ilyesmi az életükbe (Starr legfeljebb a jövő évre helyezi kilátásba a látogatást), de időszerű lenne már a kontinensen is bizonyítaniuk.

A teljes interjú itt meghallgatható:

A leirat itt olvasható.