A film- és a lemezfelvételek sűrű időbeosztása mellett szinte fel sem tűnt, hogy több mint két hónapja adtak utoljára éles koncertet, azt is a tengerentúl. A New Musical Express mai gáláján újra színpadra álló együttes kissé rozsdás, de energikus produkcióval szórakoztatja a 10 ezer fős tömeget az Empire Poolban.

A hibákért csak részben tehetők felelőssé; előbb Lennon, később McCartney és Harrison kénytelen a mikrofonnal megküzdeni, de Lennon nem mutogathat másra azért, mert felcseréli a She Loves You verzéit (3:05-nél), vagy mert  a You Can’t Do That középrészéről teljesen elfeledkezik (5:27-nél). Szerencséjére időben észreveszi társai jelzését, hogy illene visszatérnie a mikrofonhoz – kis híján az egészet elröhögik.

A Beatlest egyébként nem más konferálja fel, mint az amerikai sztár dj, Murray The K, aki az amerikai turné során férkőzött az együttes bizalmába. Azóta is következetesen az ötödik Beatle-ként emlegeti magát, és persze erről a brit közönséget sem mulasztja el felvilágosítani (1:21-nél).

A Twist And Shout, a Long Tall Sally és a Can’t Buy Me Love már flottul lemegy – ahogy ők is a színpadról, mert érkezik Roger Moore, hogy átadja a New Musical Express díjait.

Lennon, McCartney, Harrison, Moore (forrás: Her.ie)

A nyertesek között van többek között a Searchers és Billy J. Kramer is, de az esemény végére mégiscsak a Beatlest hagyják, akik az 1963. év legjobb együttesének járó díjat kapják meg, de mintegy mellesleg azt is megemlítik, hogy nem kevesebb, mint négy listavezető kislemezzel szolgálták ki tavaly a nagyérdeműt (9:52-től).

A Lennonnal és Starr-ral a fellépés előtt készült interjú leirata itt elérhető.