A New York-i gigakoncert óta az együttes nem nagyon lát mást, mint hotelt, repteret, stadiont: Toronto után jött Atlanta, majd következett Houston, Chicago, Minneapolis, Portland, most pedig Los Angelesben kapcsolódhatnak ki, pár napig ugyanis nincs fellépés.

 

A sajtótájékoztatók ritkán mutatnak túl az őrjöngő rajongók, a „melyik film jobb” és a hajviselet eget rengető témáin, Minneapolisban azonban George Harrison állt fel a legboldogabban az asztaltól, miután egy helyi zenebolt részéről Randy Resnic megajándékozta őt egy Rickenbacker 360-12-es gitárral (1:55-től). Lennon, megirigyelve a hangszert, azt kérdezi, „hol az enyém?”.

Lustának minősítve magát, a gitáros előző nap épp azt vallotta be, hogy bár nagyon szeretné aktívabban kivenni a részét a dalszerzésből, a szövegírás nehezen megy neki. Bízzunk benne, hogy a Rickenbacker új lendületet ad.

Forrás: Rickbeat.com

A minneapolisi koncert után kisebb incidens is történt. Miután kiszivárgott, hogy az együttes a nem éppen luxus színvonalú Leamington Motor Lodge-ban szállt meg, rajongók tömege rohamozta meg a helyszínt, jó néhányan be is jutottak az épületbe, közülük néhányan pedig a tagok szobájába. Éjfél körül a rendőrség azonban mintha nemcsak a rend helyreállítására, hanem a Beatles egzecíroztatására is feljogosítva érezte volna magát: McCartneyt azzal vádolták, hogy ő juttatta be a kiskorú hölgyet a szobájába, amivel minimum a hotelt verte át, mivel csak a szálló vendégek tartózkodhatnak bent ebben az időpontban. A fiatal lány, akiről egyébként hamar kiderült, hogy elmúlt 21, elhagyta a helyszínt.

Más források szerint kizárt, hogy az együttes bármely tagja kockáztatott volna egy ilyen balhét, McCartney sem ismerhette a szobájába bejutó rajongót. Donald R. Dwyer rendőrfelügyelő beszámolóját ezzel együtt is érdemes megnézni, ritkán hallani bárkit is ilyen ellenszenvvel beszélni a négy liverpooliról (2:57-től). Egy biztos, Minneapolisba nem kívánnak a jövőben visszatérni, aminek alighanem Dwyer örül a legjobban. 

Portlandi landolás után (forrás: Coliseumfriends)

A városból elrepülő együttes ekkor még nem sejtette, hogy nemsokára ennél is nagyobb sokkot lesz kénytelen átélni: a Portlandbe érkező gép egyik motorja nem sokkal leszállás előtt lángra kapott. A legénység uralta a helyzetet, sikerült biztonságosan földet érniük, de a pánik csak a gépet elhagyva hagyott alább. Állítólag Lennon ekkor azzal törte maga előtt az utat, hogy "először a nők, a gyerekek és a Beatles".