Hogy máshogy ünnepelje huszadik születésnapját az egyszeri gitáros, mint az országos listák némelyikén már első helyre tört kislemezének amerikai megjelenésével? Vagy inkább az lenne méltó a nagy naphoz, hogy a bemutatkozó nagylemezének keverését végezzék el aznap az Abbey Road-i stúdióban?

Egy múlt héten készült kép George Harrisonról (forrás: BeatleSource)

George Harrisonnak ma mindkettő megadatik. A Please Please Me kislemezt (B-oldalán az Ask Me Why-jal) ma dobják piacra az Egyesült Államokban. Nem várható olyan elsöprő siker, mint abban a Nagy-Britanniában, amelynek már majd minden szegletében koncerteztek, ahol már túl vannak számos rádió- és tévéfelvételen, de az már önmagában óriási fegyvertény, hogy az óceán túloldalán is lehetett találni olyan kiadót, amelyik megjelenésre érdemesnek találta egy kezdőnek számító brit együttes első viszonylagos sikerét. Ez sem volt persze sima ügy: mind a Capitol, mind az Atlantic köszönettel kitért a lehetőség elől, végül a Vee-Jay bevállalta. Az együttes valószínűleg kiválóan el fog szórakozni azon, hogy az amerikai kiadó nem sokat bíbelődött a „Beatles” név helyes leírásával, az viszont borítékolható, hogy Brian Epstein tajtékzani fog, amint a kezébe kerül a lemez:

A Vee-Jay által ma megjelentetett kislemez címkéje (forrás: Slate)

George Martin közben egész mással van elfoglalva. Miután múlt szerdán rájátszott a Misery-re (valószínűleg a középrészben épp Harrison pongyola közbeszúrásait próbálta zongorával elfedni) és a Baby It’s You-ra, ma a keverésre koncentrál: ha minden jól megy, a nap végére megjelenésre kész állapotba kerül a Beatles első nagylemezének hanganyaga.

Kell ennél jobb huszadik születésnapi ajándék?