Az elmúlt napokban a Beatles majdhogynem több időt töltött a levegőben, mint a Földön. John Lennon nagynénje, az őt felnevelő Mimi néni nemcsak elkísérte az együttest Hongkongba, majd Ausztráliába, de a fedélzeten meg is interjúvolták (0:30-tól hallható a nagynéni hangja, amint elmondja, inkább arra számított, unokaöccsét az írásai vagy a rajzai tehetik sikeressé, nem a zenéje):

A hongkongi fellépéseken nem telt meg a nézőtér, aminek egyetlen oka, hogy a jegy árát – szándékosan – olyan magasan állapították meg, hogy csak a brit diplomácia és hadsereg képviselői számára legyen megfizethető. A Beatles tehát a fél világot átutazta, hogy hazai közönség előtt játszhasson – miközben helyiek ezrei rekedtek a falakon kívül.

Ausztráliában azonban már minden a rajongókról szól. A tegnap a sydneyi zuhogó esőben földet érő együttest ezrek fogadták a reptéren, csak hogy lássák őket pár pillanatra (0:43-tól):

Ha rajtuk múlik, tényleg nem lett volna több, de a géptől az épületig tartó rövid, most viszont rettentő hosszúnak tűnő utat kénytelenek voltak egy nyitott járművön megtenni. Lennon próbálta sürgetni a sofőrt, de hiába. Az illető nem gyorsított, mivel pontosan tudta, az egész nap várakozó fiatalok nagy álma válik épp valóra azzal, hogy láthatják liverpooli bálványaikat, még ha csak az esernyők takarásában is.

Forrás: Varsity View

A mai napon pedig Adelaide-ben minden eddigi rekord megdőlt (4:03-tól). A városon nyitott autóban végigfurikáztatott együttes mintegy 200-300 ezres (!) tömegen haladhatott keresztül. Ezen a rövid videón ijesztő igazán a várost elözönlő emberboly, ami nem csak a Beatlemániába véletlenül belecsöppent Jimmie Nicol számára zavarba ejtő élmény:

Az egymást érő sajtótájékoztatók között akadnak olyanok is, amelyek túlmutatnak a szokásos „együttesnév-hajviselet-hobbi” szentháromságán.

A leirat itt olvasható.

Lennon hülyéskedése olykor átcsap saját tevékenységük lefitymálásába; arra a kérdésre például, hogy ausztráliai élményeiket dalba öntik-e, azt mondja, szerzeményeik nem szólnak semmiről, csak vacak számokat írogatnak. Azt pedig, hogy mi különbözteti meg őket más együttesektől, Harrison annyival intézi el, hogy „van lemezszerződésünk”. Kétségtelen, nem volt ez mindig így.

Koncert este.