Ahogy tegnap megírtuk, a váratlanul lebetegedett Ringo Starr helyére Jimmie Nicol ugrik be, ma este pedig már két koncertet is adnak Koppenhágában.

A tegnapi nap így az eredeti tervektől teljesen eltérően alakult. Miután az új album B-oldalára már 1-jén és 2-án hat dalt vettek fel, elképzelhető, hogy tegnap egy hetediket is rögzítettek volna, ha Starr betegsége nem jön közbe. Ehelyett a délutánra lefoglalt stúdióban az új dobossal próbálták a turné repertoárját. Nicolt, miután „átment a vizsgán”, fodrászhoz küldték, nekik pedig maradt idejük némi rájátszásra és félkész dalokkal való kísérletezgetésre. Ezek közül azonban egyik sincs az előző két nap során rögzítettek szintjén.

Próba az Abbey Roadon Jimmie Nicollal (forrás: Feelnumb)

A You Know What To Do, Harrison második szerzeménye, nem mutat túl a Don’t Bother Me-n:

Lennon még egy Tahitin összeütött szerzeményét is felprüntyögték, a címe No Reply:

Egyelőre úgy áll, Tommy Quicklynek passzolják át, de ez a demó alapján aligha fog kedvet kapni hozzá.

Ezekből a produktumokból kiindulva bátran kijelenthetjük, hogy akkor sem sikerült volna még egy színvonalas dalt összehozniuk, ha Starr nem betegszik le, és nem mennek el értékes órák a Nicollal való próbára.

A három napja felvett Matchbox és Slow Down pedig EP-n fog kijönni a már hónapokkal ezelőtt rögzített Long Tall Sally és I Call Your Name mellett.

Most már tehát biztos: úgy hagyták maguk mögött a stúdiót, hogy harmadik nagylemezükön kizárólag John Lennon és Paul McCartney szerzeményei sorakoznak majd. A zűrös tegnapi nap senkit ne tévesszen meg, a január vége óta hosszabb-rövidebb megszakításokkal tartó felvételek az előző lemez dalainál jóval magasabb színvonalat ütnek meg.

A Beatles sikerén felbuzdulva számtalan brit formáció alakult az elmúlt egy-két évben. Kíváncsian várjuk, melyikük lesz képes hasonló mínőségben és mennyiségben saját anyagot produkálni.