Ringo Starr helyén Jimmie Nicollal a Beatles tegnap este két koncertet is adott Koppenhágában.


3 Beatle és Jimmy Nicol érkezik Koppenhágába (forrás: DM Beatles)

Íme a második alkalom, bár a Dániában is tomboló Beatlemánia miatt a produkció mérsékelten élvezhető (az I Saw Her Standing There–ből szinte semmit se hallani, a többi megteszi):

A vendégdobos bemutatására McCartney a This Boy után (3:00-tól) kerít sort, bár kis híján még így is Ringot mond Jimmy helyett.

Úgy tűnik, mindenki elfogadta a sajátos helyzetet. Nicol teljesítményére komoly panasz nem lehet, de hogy mennyire nem érzik magukat teljesnek Starr nélkül, az őket is meglepte. McCartney nem is volt rest egy szívhez szóló táviratot küldeni barátjuknak: „Nem hittük, hogy ennyire bírsz hiányozni. Gyógyulj meg hamar!”.

Az ágyat nyomó Beatle-nek a legjobbkor jött a megerősítés. Nem mintha attól tartana, hogy lecserélik őt is, ahogy annak idején Pete Bestet, de biztos nem tesz jót a lelki világának, ha olyan kérdésekkel gyötri magát, mint „vajon akkor is elindultak volna turnézni, ha John vagy Paul betegedett volna meg?”.

Biztosan emlékszik rá, hogy novemberben lemondtak egy – igaz, jóval jelentéktelenebb – fellépést, amikor McCartney szedett össze valami nyavalyát. Ugyanakkor felidézheti tavaly márciust is, amikor két alkalommal is csak hárman léptek színpadra, épp Lennon nélkül.