A hatodik album még távol van a késztől, de van más kötelezettségük is, amellyel el vannak maradva: a rajongói kluboknak küldendő karácsonyi kislemezt is ki kéne préselniük magukból, főleg miután három hete már felsültek egyszer. Az együttes nem pánikol, a producer annál inkább, meg is próbált két legyet ütni egy csapásra: a tegnapi stúdiónapon, amikor egy új Harrison-dallal küzdöttek, letett egy magnót a fiúk elé, hátha a karácsonyi anyagon felhasználható poénkodások is elhangzanak.

 

George Harrison (forrás: tumblr)

Ez a reménye hiú ábránd maradt, mégsem volt értelmetlen George Martin akciója: a tudat, hogy minden szalagra kerül abból, ami a stúdióban elhangzik, fókuszáltabbá tette a munkát. A helyben próbált, rendhagyó akkordváltásokkal operáló Won't Be There With You háromszólamú vokáljának kidolgozására így rengeteg energiát fordítottak, és meg is lett az eredménye. Érdemes belehallgatni a munkafolyamatba (2:10-nél áll össze a harmónia, Lennon rögtön utána mégis arra panaszkodik, hogy teljesen haszontalannak érzi magát):

 

2:41-től már a majdnem végleges verziót hallhatjuk, és már ez alapján is bátran kijelenthetjük, hogy Harrison eddigi legeredetibb szerzeményét vették fel. A darabos váltások viszont meglehetősen zavaróak, jó pár óra kellett, mire rájöttek (pontosabban McCartney), hogyan lehetne ezeket eltakarni. Ez azonban a lemez megjelenéséig maradjon titok…

Az ismét hajnali 3-ig tartó ülés végén letudták a karácsonyilemez-felvételi kötelezettségüket is.