Ha lenne több idejük, boldogan elszöszölnének még, de mivel pénteken már Münchenben lépnek fel, kizárólag a mai napjuk van arra, hogy felvegyenek egy utolsó számot az új albumra.

 

John Lennon Revolver She Said She Said Peter Fonda

Forrás: Willie Simpson

A választás arra a He Said He Said munkacímen futó darabra esett, amelyet Lennon egy tavaly nyári, rossz emlékű LSD-utazása ihletett. Peter Fonda egész este azzal rágta a fülét, hogy „tudja, milyen a halál” – ez a sor aztán úgy beakadt neki, hogy Lennon nem sokkal az eset után meg is próbálkozott egy dalt kanyarítani belőle. Ezt halljuk az alábbi, otthon rögzített demón, de ez még nem sokkal több, mint egyetlen sor körüli dallamkeresgélés. 1:54-től viszont ugrunk az időben, onnantól kezdve már egészen úgy tűnik, mintha egy dal vázát hallanánk:

A szöveg a félkésztől is messze van, aminek legárulkodóbb jele, hogy rímet keresve a viszonylag tartalmas „he’s making me feel like I’ve never been born” sorra, Lennon egyelőre beéri egy gatyaszakadásra utaló félmondattal: „he’s making me feel like my trousers are torn”.

Volt már, hogy ennél kezdetlegesebb állapotban lévő alapanyagból dobtak nagyot néhány stúdióóra alatt – ma is ez a feladat.