Az Alsóházban egy képviselő azt firtatta, a brit adófizetők pénzéből indokolt-e a Beatles testi épségének megóvására vagyonokat fordítani. Kétségtelen, az együttes csak novemberben szinte minden nap koncertet ad valahol az országban, a biztonság és a közlekedés garantálása pedig rengeteg energiát követel a rendőrségtől. A képviselő azt nem említi, hogy a káosz megelőzése (vagy mérséklése) legalább annyira érdeke a brit civileknek, mint az együttes tagjainak.

A ma esti Carlisle-i koncert előtt persze reakciót kértek a Beatlestől is  (1:17-től):

A röhögésbe fojtott meglepődést először Starr próbálja oldani azzal, hogy igenis szükségük van a rendőrség védelmére, de Lennonnak újfent sikerül emelnie a tétet: a képviselő beszámíthatóságát kérdőjelezi meg, igaz, rögtön hozzá is teszi, nem tudja, igazak-e a pletykák, amelyek szerint a fickó idegrendszerével már korábban sem stimmeltek a dolgok.

Beatles_Carlisle_19631121

Röhög a banda

A Beatlest másfél évvel ezelőtt még a kiadók sem akarták észrevenni, ma már a politika is féltékenyen figyel rájuk: nem hiába, egyre több brit érezheti úgy, hogy a Beatles nagyobb hatással van mindennapjaira, mint a választott vezetők.