Az amcsik sem teljesen normálisak, de kezdjük az elejéről.

 

A Beatles és fotós haverjuk, Robert Whitaker „alkotására” aligha lehet a gáz-nál találóbb kifejezést találni. Emlékeztetőül: a fotósnak elege lett az együttest istenként tisztelő rajongókból, ezért készített márciusban bizarrul életszagú képeket róluk, amelyekből egy aranyban úszó triptichont (szárnyas oltárt) kívánt szerkeszteni.

Az is felmerült, hogy egy kihajtható lemezborítót csinálnak a képekből; micsoda mázli, hogy ebből semmi sem lett.

A hentesruhás fotót már hetekkel ezelőtt felhasználta a New Musical Express az új kislemez promóciójához, aztán lejött a Disc-ben és a Music Echo-ban is.

Robert Whitaker Butcher Cover Yesterday And Today Capitol New Musical Express Disc Music Echo Im Only Sleeping And Your Bird Can Sing

Forrás: Rare Beatles

És tudják mi történt, miután Anglia-szerte megpillantották ezt a képet? A nagy büdös semmi.

Bezzeg Amerikában! Ott a ma boltokba kerülő, a Capitol által összetákolt, Yesterday... And Today címmel ellátott, sokadik Beatles-nagylemez borítóján jön ki ugyanez a kép. Azaz csak jönne, ha a terjesztők és a DJ-k, akik már napokkal ezelőtt kezükben foghatták a kiadványt, nem jelezték volna a kiadónak, hogy közfelháborodást kelthetnek a véres húscafatokkal, csonkított babákkal pózoló liverpooliak. Most komolyan, az óceán túloldalán tényleg azt hiszik, hogy ez a vacak fotó fogja morális mocsárba süllyeszteni az ifjú generációt?

Robert Whitaker Butcher Cover Yesterday And Today Capitol New Musical Express Disc Music Echo Im Only Sleeping And Your Bird Can Sing

Forrás: Beatles Bible

Úgy látszik, igen, ezt hiszik, a kiadó már jelezte is, hogy visszahívják a mintegy 750 ezer példányban kinyomott lemezt, és új borítóval látják el őket.

Robert Whitaker Butcher Cover Yesterday And Today Capitol New Musical Express Disc Music Echo Im Only Sleeping And Your Bird Can Sing

Forrás: CDNC

Nyakunkat rá, hogy az élelmes kiválasztottak, akiknek a kezén már átment néhány karton, nem fogják mind egy szálig visszaküldeni a lemezeket. Sőt, úgy néz ki, hogy az intézkedés megkésett, néhány boltban már a polcra kerültek, ami azt jelenti, hogy máris fertőzik a mit sem sejtő amerikai tinik erkölcseit.

Egyébként meg az együttes és a menedzsment is lehetne tökösebb. Mégis miért hagyják, hogy a Capitol még mindig széttrancsírozza a lemezeiket? Minden jel arra mutat, hogy eddigi legkülönb lemezükön dolgoznak, mégis, három számot csak úgy odadobtak erre az amerikai korongra, ami egyébként teljesen koncepciótlanul sorakoztatja fel azokat a számokat, amiket az elmúlt másfél évben nem méltóztattak megjelentetni. Tényleg nem érzik, mennyire ciki, hogy ilyen környezetben kell megjelennie a Dr. Robert-nek, az I’m Only Sleeping-nek és az And Your Bird Can Sing-nek?

Sebaj, majd utólag belemagyarázhatják, hogy a hentes borítóval épp ez ellen tiltakoztak – volna.