Eszükbe ne jusson lefeküdni, épp most kezdődik a Granada TV-n a Late Scene Extra, benne a tegnapelőtt felvett Ken Dodd-dal közös ökörködéssel.

Nem tudni, a komikus szokott-e levegőt venni, a négy Beatle és a műsorvezető, Gay Byrne jó, ha egy-egy közbeszúrás erejéig félbe tudja szakítani. A legnagyobb röhögést mégis Harrison idézi elő (7:43-nál). Mikor a beszélgetés arra terelődik, hogy Dodd is szívesen zenélne, csak kéne neki egy jól hangzó, „földi” név, a gitáros azt javasolja, legyen „Sod”. Ez egyrészt jelenti a „gyep”-et, de gyakrabban használatos káromkodásként, ami körülbelül annyit tesz, mint „faszkalap” – ráadásul a szodómiára utaló „sodomite” szóból ered. Mindjárt éjfél, de még így is kellemesen szokatlan, hogy nem vágták ki a tűrhetetlen trágárságot.

Beatles_KenDodd_19631125

Na, akkor térjünk a lényegre. A holnapután boltokba kerülő I Want To Hold Your Hand is most debütál, ugyanebben a Daily Echo-sra mázolt stúdióban:

Ma már nem nagy kunszt Beatles-kislemezzel kapcsolatban ilyesmit jósolni, de ha ez nem repül fel azonnal a listák élére, akkor semmi. A From Me to You is nagyot szólt, hogy aztán a She Loves You megvadítsa Nagy-Britanniát, de ez a szám mindent visz – már ha még lehet fokozni ezt az őrületet.

Felvették egyébként a kislemez B-oldalát, a This Boy-t is, de az majd csak valamikor decemberben kerül adásba. Addig is röhögjünk a próbafelvételen, ahol véletlenül sem sikerül eltalálniuk, mikor kell „this boy”-t, és mikor „that boy”-t énekelniük.