A feladat az volt, hogy produkáljanak elegendő új hanganyagot a ma megkezdődő első játékfilmjük forgatása előtt. Egy franciaországi és egy amerikai turné közben mi sem egyszerűbb, mint vadonatúj számokat termelni, de a Beatles számára ez nem okozott gondot.

Részletesen beszámoltunk a február 25-ei és 26-ai felvételi napokról, amelyek során végeztek a Can’t Buy Me Love-val, a You Can’t Do That-tel és az I Should Have Known Better-rel. 27-én az utolsó simításokat is elvégezték az And I Love Her-ön, majd következett Lennon vadonatúj döngölője, a Tell Me Why. A felvételi nap végére azt az If I Fell-t hagyták, amellyel talán az And I Love Her-t is leköröző, emelkedett hangulatot teremtettek a stúdióban, és amelynek demóját már januárban bemutattuk.

A filmhez talán már ennyi új dal is elég lett volna, de maradt még egy felvételi napjuk, amely során további három szám is szalagra került. Lennon kifejezetten Harrison számára ütötte össze az I’m Happy Just To Dance With You című dalt, tegnap négy felvétel alatt végeztek vele. Egyik régi nagy kedvencük, a Long Tall Sally következett, ami olyannyira a kisujjukban van, hogy – az első, maratoni nagylemezfelvétel során rögzített Boys-hoz vagy Twist And Shout-hoz hasonlóan – egyetlen nekifutással le is tudták. Végül pedig egy Billy J. Kramernek tavaly átengedett Lennon-szerzemény, az I Call Your Name következett. Úgy érezték, több van a dalban, mint amennyit a kolléga kihozott belőle – mi pedig kíváncsian várjuk a végeredményt. Az első két felvételi nappal szemben ugyanis az utóbbi kettőről nem tudtunk felvételeket kicsempészni, de a Beatles iránti olthatatlan igény miatt valószínű, hogy nem kell sokáig várnunk a megjelenésre. Több szalagot már ki is küldtek egyébként Amerikába, az sem kizárt, hogy lesz, ami ott jön ki előbb.

Hogy ne unatkozzanak, 28-án befáradtak a BBC-hez, hogy – a karácsonyi alkalom folytatásaként – a húsvéti külön kiadáshoz játsszanak fel dalokat, természetesen részben az újakat (adás március 30-án).

29-én pedig adásba került második fellépésük a Big Night Out című varietéműsorban; nem mondhatni, hogy színvonalasabb lenne az elsőnél: