Banda még ilyen boldogan nem tért haza vakációról. A mai napon élre tört a bemutatkozó albumuk, a Please Please Me, és ezzel mind a kis-, mind a nagylemezek listáját a Beatles vezeti. A From Me To You három héttel a megjelenés után jutott fel a csúcsra (ahol azóta is tartja magát), a nagylemeznek hét hét kellett ugyanehhez.

Még több tenerifei kép: Daily Mail és I Was Dreaming of The Past blog

A rengeteg kudarc után, a George Martinnal való tavalyi megismerkedés óta eltelt nem egész egy év leforgása alatt jutottak el a dupla listavezetésig. Starr háromnegyed éve sem tagja még a Beatlesnek, hét hónappal ezelőtt pedig már boltokban volt a Love Me Do. A nem egész fél éve rögzített Please Please Me még csak négy hónapja jelent meg, és bő két hónapja lett listavezető. A From Me To You ekkor még pajzán gondolat sem volt, egy héttel később mégis a semmiből megszületett, hogy aztán újabb öt nap múlva szalagra kerüljön, és most a listákat vezesse. A maratoni nagylemezfelvételre pont három hónapja került sor, a végtermék ma Nagy-Britannia legkelendőbb árucikke. Vajon ez már a csúcs?

Aligha. Az elmúlt két hétben Tenerifén nyaraló McCartneynak, Harrisonnak és Starrnak ugyan jólesett kicsit újra elvegyülni a tömegben, de az már kevésbé, hogy „a Beatles tagja vagyok, és menő lemezünk is van” csajozós duma nem feltétlenül működött. Nyilvánvaló, hogy ez tarthatatlan állapot, az otthoni őrületet ki kell terjeszteni Európára, ha nem az egész világra. Kellemes volt a vakáció a Hamburgban megismert jó barát, Klaus Voormannék lepattant weekend házában, de már alig várták, hogy újra színpadra állhassanak. Ma este az Imperial Ballroom mintegy kétezres lelkes közönsége előtt ez meg is történt, és rögtön magával is ragadta a felfrissült csapatot a hangulat:

 

Forrás: BeatleSource

Lennon mintha mégsem érezné jól magát a bőrében. Bár nem tartott a többiekkel Tenerifére, nem az újszülött fiával és feleségével töltötte a szabadidejét. Még korábban elfogadta Brian Epstein meghívását Barcelonába, és az időközben megérkezett Julian sem tartotta otthon, sőt, mintha menekülne is a családi kötöttségek, a felelősség elől. Aligha volt jó ötlet épp a szűkebb körben közismerten homoszexuális menedzserrel kettesben vakációzni; a pletykák máris lábra keltek arról, hogy Epstein csak a megfelelő pillanatra várt, hogy megpróbáljon közelebb kerülni Lennonhoz, és ez a kiruccanás minden bizonnyal megfelelő közeget teremt ehhez. Ahhoz nem férhet kétség, hogy Lennon a nőket szereti, de hogy történt-e mégis valami az elmúlt két hétben, azt csak ők tudhatják. A rosszindulatú megjegyzésekre mindenesetre fel kell készülniük, és csak remélni lehet, hogy az egyébként prűd brit sajtó nem kapja fel a témát.