Hiányzik hozzá a történelmi távlat, hogy meghatározzuk, mi volt a fordulópont, de ma már nem lehet nem észrevenni, hogy valami soha nem látott őrület van kibontakozóban.

Fél éve még aligha jutott volna a 17. helyig az együttes első kislemeze, a Love Me Do, ha Brian Epstein nem „segít rá”, de a Please Please Me is csak nyögvenyelősen kúszott az első helyre februárban. Nagyon óvatosan a From Me To You rapid élre törését értékelnénk az áttörés leglátványosabb pillanatának, de a zavarba ejtő őrület nem annyira a listákon, mint inkább a koncerteken ölt testet; ha így van, akkor az Albert Hallban, esetleg az Empire Poolban tapasztalt fogadtatás jelenti a mérföldkövet.

Akárhogy is, a Beatles iránti igény oly mértékben vált az elmúlt hetekben kielégíthetetlenné, hogy Brian Epsteinnek már arra kell ügyelnie, hogy az együttes ne értékelődjön le azzal, hogy minden műsorból ők ömlenek. Mivel a nagy presztízsű saját Beatles-műsor, a Pop Go The Beatles július 16-ától 11 héten át újra jelentkezni fog, megtehette, hogy több lekötött rádiószereplést egyszerűen lemondott.

A mait azért még nem. A BBC Beat Show című műsorában épp most csendülnek fel a tegnap – közönség előtt – rögzített dalok:

Közben a stúdióban is zajlanak az események: a következő – hétfőn felvett – kislemez keverésével épp ma délelőtt végzett George Martin, az együttes távollétében. Ahhoz képest, mennyi minden történik épp velük, a mai napjuk véletlenül pihenősre sikerült, úgyhogy ki is használják az alkalmat, hogy újra találkozhassanak az áprilisban szerzett barátokkal: ma este a sohoi Scene Clubban, Rolling Stones-koncerten lehet a Beatlesszel összefutni.