Július 16-án egy nap alatt tizennyolc felvételt rögzítettek három BBC-műsorba, ennek első hat dala képezi a most felcsendülő Pop Go The Beatles nyolcadik adását:

(A lejátszási listában mind a hat dal és a szöveges részek is meghallgathatók.)

Elvis első lemezéről választották a mai műsor indító számát, az I'm Gonna Sit Right Down And Cry (Over You)-t. Lennon lelkesen énekli a szólót, de Harrison és Starr teljesítménye imponáló igazán.

A gitáros énekesként is szerephez jut, egy Buddy Holly-kislemez alig ismert B-oldalas dalában: ez a Crying, Waiting, Hoping.

Lennon és Harrison után McCartney bújhat egyik nagy kedvence, Little Richard bőrébe. A Lieber-Stoller szerzőpáros által jegyzett klasszikus Kansas City-t ő rakta össze saját dalával, a Hey, Hey, Hey, Hey-jel; a Beatles ezt a verziót tette magáévá és fejlesztette tovább a színpadon. Játszották már ennél dinamikusabban is, de mindenképp lenne helye az új lemezen.

Phil Spector a To Know Him Is To Love Him című meglehetősen szirupos szerzeményét a Teddy Bearsszel vitte sikerre, a Beatles Lennonnal a mikrofonnál most To Know Her Is To Love Her-ként adja elő.

A Honeymoon Song-ot egy Harrison által felolvasott levél tanúsága szerint maga a blackpooli seriff kérte – olyan is. McCartney ugyan megkapóan énekli az 1959-es film betétdalát, a legfőbb érdeme mégis az, hogy alig másfél perc leforgása alatt túl lehetünk rajta.

Valamelyest kárpótol a Twist And Shout, ami a mai felhozatalból az egyetlen már Beatles-lemezen megjelent dal.