Kezdhetnénk azzal, hogy betört a Love Me Do a slágerlistákra, de talán ennél is nagyobb esemény, hogy Beatles-zene először csendült fel a Radio Luxembourgban. Vagy a nap fő attrakciója mégiscsak az, hogy Lennonék Little Richarddal egy színpadra állhattak?

Onnan lehet tudni, hogy egy zenekar szekere beindult, hogy egy nap alatt több mérföldkövet is képes maga mögött hagyni. Ez tegnap először történt meg a liverpooliak pályafutásában. Mire az éjszakai órákban megszólalt az éterben a Love Me Do és a P.S. I Love You, a Beatles valószínűleg el is feledkezett a hétfői rádiófelvételről. Először ugyanis annak örülhettek, hogy a tegnap egy hete kiadott kislemezük felkerült a slágerlistákra. Oké, a 49. helyezéstől nem kell hanyatt vágódni, de egy első kislemeztől első héten aligha lehet többet várni.

Este pedig eljött a várva várt pillanat: a Tower Ballroomban Little Richard és a Beatles ugyanazon a színpadon őrjíthette meg a közönséget. Bár a nem kevesebb mint öt és fél órás eseményen még vagy tíz együttes is szóhoz jutott, a promócióból és a fogadtatásból egyértelmű volt, hogy a Beatles az est kettes számú fellépője. Az óriási sikert Epstein meg is lovagolta: két héttel későbbre sikerült lekötnie az amerikai sztárvendéget egy újabb közös koncertre, az Empire Theatre-be.

Forrás: The BeatleSource

Paul olyannyira rajongott Little Richardért, hogy már régóta szeretette volna elsajátítani sikongatós éneklési technikáját. Nem is volt rest közölni ezt vele, s mivel az énekes – Johnnal és George-dzsal ellentétben – őt kellőképp jóképűnek találta, el is kezdte tanítgatni. A világért sem terjesztenénk álhíreket, de az őt ismerők szerint ez azt jelenti, hogy Little Richard szemet vetett a zsenge Paulra…

Egy adott pillanatban még ezen a tökéletes napon is a Beatles arcára fagyott a mosoly: a backstage-ben összefutottak Pete Besttel, aki nem rég csatlakozott a Lee Curtis and the All-Starshoz. Azóta nem találkoztak, hogy menedzserükkel kirúgatták, pontosabban az azt megelőző este óta, ugye. Hevenyészett köszönés és kínos csend – ennyire futotta.