Ringo Starr, a Beatles tagjaként tegnap először játszott együtt John Lennonnal, Paul McCartneyval és George Harrisonnal. A birkenheadi Hulme Hall-béli koncertet nem kell túlértékelni, egyfajta bemelegítés volt csupán az első hazai pályán, azaz a Cavern Clubban tartandó, ma esti fellépés előtt.

A rajongókat teljesen váratlanul érte Pete Best kiebrudalása. Míg egyesek annak rendje és módja szerint fogadkoznak, hogy amíg a többiek nem veszik vissza és nem kérnek bocsánatot tőle, be sem teszik a lábukat a Cavernbe, addig mások már arra fenik a késüket, hogy este jól a Beatles arcába vágják nemtetszésüket. Akadnak persze, akik ismerik és elismerik Starr képességeit, de ezek a pillanatok nyilván nem arról szólnak, hogy vajon az új dobos képes lesz-e jobban ráülni a basszusra, mint a régi. A jelszavak világosak: „Pete forever, Ringo never!”. Érthető, hogy Starr épp a White Star nevű kocsmában egy itallal a kezében próbálja oldani idegességét.

Nehéz napok ezek mind a rajongóknak, mind Starrnak, de a doboscsere már bevégeztetett. Nem könnyű megszokni a változásokat, de szép lassan meg kell tanulnunk az új felállást: John, Paul, George, Ringo.