Tavaly augusztusban John Lennon kötelességtudóan vette feleségül a teherbeesett barátnőjét, Cynthia Powellt, aki ma hajnalban hosszas vajúdás után életet adott John Charles Julian Lennonnak. Ha lány lett volna, John elhunyt édesanyja után a Julia nevet kapta volna, így lett a kissrác Julian. Johnnak esélye sem volt a felesége közelében lenni a szüléskor, épp Londonban játszanak a Beatlesszel, de pár napon belül visszatérnek Liverpoolba.

Cynthia legkésőbb az esküvő napján kénytelen volt felfogni, hogy férje élete nem hozzá, hanem a bandájához fog igazodni, de arra nem volt felkészülve, hogy a terhességét jóformán egyedül kell végigcsinálnia. Brian Epstein tanácsára ráadásul a nyilvánosság elől nemhogy Cyn állapotát, de még a létezését is igyekeztek eltitkolni, nehogy a lányrajongók elforduljanak a „foglalt” bandavezértől. Ennek jótékony mellékhatása, hogy a zenészfeleségnek alig kell bujkálnia a rajongók elől, de még ezt is bevállalná, ha John több figyelmet szentelne rá (és most már fiukra).

John Lennon és Cynthia Powell még gyermektelenül és gondtalanul (forrás: The Beatles Bible)

Csak reménykedni tud, hogy Julian érkezésével változik valami, az utóbbi időben ugyanis a kevés együtt töltött idő is veszekedésbe torkollott, mivel Cyn volt az, aki hétköznapi gondjaival vissza-visszarángatta a földre a sikítozó rajongók által agyonajnározott Beatle-t. John persze menekül, a családja helyett gyakran még a szabad éjszakáit is a városban tölti, ahonnan ritkán tér haza józanul, és ez belőle sem a kezes bárányt hozza ki.

Ma mindenesetre örült a telefonon érkezett hírnek, hogy fiú lett a gyermek, és úgy tűnik, tényleg dagad a büszkeségtől. Már csak az a kérdés, hogy a Brian Epsteinnel Spanyolországba tervezett vakációról hajlandó lesz-e lemondani a családja kedvéért.