A Beatles ezüstlemezt termelt, ami nem kevesebbet jelent, mint hogy a Please Please Me kislemezből negyedmilliónyi fogyott január 11-ei megjelenése óta. George Martin nélkül ez biztosan nem jöhetett volna össze, megérdemli, hogy a képen a fiúkkal együtt pózoljon az EMI székházában – amit azóta természetesen az azonos című nagylemez borítójával dekoráltak ki.

Forrás. The Beatles Bible

Egy ilyen sikeres napon semmit sem szabad elkiabálni, de biztatóan indult a két hete megjelent album karrierje is a listákon, ebből még akármi is lehet…

Az együttesnek azonban nem nagyon van ideje a lemezei sorsán töprengeni. Vasárnap fejeződött be a Tommy Roe-val és Chris Montezzel közös turné, hétfőtől csütörtökig pedig három BBC-felvételt is letudtak, hogy a rádiónak legyen mit adagolnia a Side By Side és az Easy Beat című műsorában (utóbbi vasárnap már adásba is kerül).

A Beatlest bár szédíti, nem részegítette meg teljesen a hosszas kudarcsorozat után hirtelen jött siker. Már megtehetnék, hogy a kisebb klubokban, lemezboltokban (nevetséges gázsiért) vállalt fellépéseket lemondják, de ez komolyan fel sem merül (ha mégis, Brian Epstein azonnal helyre rakja a morgolódókat). Nem volt olyan rég, hogy örülniük kellett, ha a Cavernen kívül bárhol kíváncsiak voltak rájuk. Tudják értékelni, hogy most úgy tűnik, az országban mindenki velük van elfoglalva, de azt senki nem látja, meddig tart ez a pezsgés. A zenekaron nem múlik: ha hívják őket, mennek, nem rejtőzködnek, elérhetőek. Olyannyira, hogy tegnap egy Stowe-i iskola fegyelmezett, kizárólag fiúk alkotta közönsége előtt léptek fel, ahol nem számíthattak arra, hogy az esetleges mellényúlásaikat a női sikongatás elnyomja:

 Forrás: BeatleSource

A rohamtempó áprilisban még biztosan kitart, aztán jön egy szusszanásnyi vakáció – de előtte még a From Me To You-nak is be kell robbannia.