Lennon már június végén beszállt a BBC Juke Box Jury című műsorának zsűrijébe, ma pedig a teljes Beatles kritizálhatta a friss kislemezeket. A koncepció változatlan: bejátsszák az egyelőre nem túl ismert dalokat, majd rövid véleményezés után szavaznak róla, hogy szerintük befutnak-e vagy sem. Ma többek között olyan előadók dalai kerültek a műsorba, mint Elvis Presley, Steve and Eydie, Bobby Vinton,  Billy Fury vagy a Swinging Blue Jeans.

Emlékezetes, Lennon csak a „miss” táblát emelgette legutóbb, és alaposan le is húzta az akkori felhozatalt. Ezúttal visszafogottabban nyilatkozik, társai olykor jóval szókimondóbbak nála. Elvis újabb számaitól egyikük sincs elragadtatva, így a ma bemutatottól sem, de ettől még szimatolják benne a slágert. Nem úgy Paul Anka dalában, aki jobban jár, ha meg sem hallgatja, hogyan sajnálják le a produkcióját.

Beatles_JukeBoxJury_19631207_Forras_BeatlesBible

Forrás: Beatles Bible

Az est fénypontja mégis az, amikor a szerkesztők sikeresen megfricskázzák a Beatlest. A műsorvezető, David Jacobs hagyta, hadd kritizálják az Orchids nevű leányegyüttes dalát (egyedül McCartney nyilatkozott pozitívan róla), majd csak miután felmutatták a „miss” táblát jelentette be (5:53-tól), hogy a hölgyek itt ülnek a közönség soraiban. Lennon és Harrison próbálta kimenteni magát, de az Orchids tagjai minden bizonnyal már attól is boldogok, hogy néhány percig az övék lehetett a Beatles figyelme.

Beatles_JukeBoxJury_19631207_Forras_BeatlesInterviews

Kép forrása és a Beatles zsűrizésének részletes leirata itt: Beatles Interviews

A délután felvett műsor 18:05-től ment le (potom 23 millió embert ültetve a képernyők elé), de nem érdemes elkapcsolni a BBC-ről: 20:10-kor kerül adásba a vetélkedő után felvett röpke félórás fellépés is (ami itt kísérhető figyelemmel).