Hat nap után tegnap véget értek a stúdióülések, holnap pedig irány a Bahama-szigetek, hogy nekiálljanak az új film forgatásának.

 

Napról napra fáradtak a felvételek során; tegnap és tegnapelőtt már csak egy-egy dallal foglalkoztak, közülük is Lennon You’re Going To Lose That Girl-jét sikerült befejezni. Mivel ennek biztos helye van a filmben és a lemezen, térjünk rá vissza akkor, ha már hallhatjuk a korongérett verziót.

A That Means A Lot című félkész szám viszont minimum újragondolásra szorul. McCartney mintha nem lenne alkotóereje csúcsán: a héten rögzített dalainak minősége nem közelíti meg a partnere által jegyzettekét, és ami a nagyobb probléma, a saját tavalyi szerzeményeiét sem. A That Means A Lot mintha a Ticket To Ride alapötletéből építkezne, de beleszürkül a Tell Me What You See színtelenségébe – bármilyen bizarr is e két dal között határmezsgyére lelni.

Kár érte, mivel érezni az igyekezetet arra, hogy valami lendületeset alkossanak, a középrész egészen ígéretes is (a „can’t you see” szakasz jó húzású), mégsem tudtak zöld ágra vergődni vele. Lesz még persze lehetőségük visszatérni hozzá – volt már olyan, hogy egy komolytalannak tűnő próbálkozásból később kiváló felvétel született –, de a filmbe már aligha kerül be.

George Martin felkérésére tegnap még az EMI hangszerelője, bizonyos Johnnie Scott tenor és alt fuvolán feljátszott egy rövid szólamot a You’ve Got To Hide Your Love Away végére, ezzel értek véget a filmhez szánt dalok felvételei. Scott így az első külsős, aki Beatles-dalban közreműködött (már ha zárójelbe tesszük Andy White-ot, aki még a Love Me Do-ban és a P.S. I Love You-ban dobolt Starr helyett).

Az első felvételi napon, február 15-én (forrás: John And EMI)

Lássuk, mit sikerült összehozni ez a hat nap alatt. A legkellemesebb meglepetés, hogy Harrison két számát is rögzítették (I Need You, You Like Me Too Much), McCartney hozta az Another Girl-t, a The Night Before-t, a Tell Me What You See-t és a félkész That Means A Lot-ot, Lennon pedig a Ticket To Ride-ot, a Yes It Is-t, a You’ve Got To Hide Your Love Away-t és a You’re Going To Lose That Girl-t. A balul elsült If You’ve Got Trouble-t nem számítva ez a 9 és fél dal ahhoz mindenképp elegendő, hogy válogatni is tudjanak közülük a forgatás során. Arról se feledkezzünk meg, hogy hamarosan szükségük lesz egy kislemezre, amelynek A-oldalára nem futott be az első nap rögzített Ticket To Ride-nál esélyesebb versenyző.