Mindig jót tett Lennonnak, ha engedte, hogy Bob Dylan hatása alá kerüljön. Nem, nem a fűről van szó, hanem arról, hogy egyszerűen ragadja nyakán a gitárt, és minden manír nélkül meséljen el egy őszinte történetet.

 

A You’ve Got To Hide Your Love Away azzal együtt is ilyen, hogy nem feltétlenül önéletrajzi ihletésű. Az akusztikusan hangszerelt dalt Lennon azzal is igyekszik emberközelivé tenni, hogy ki tudja mióta most énekel először duplázás nélkül.

Szarkazmusa persze ettől még egy pillanatra sem hagyja el: miután az egyik tegnapi felvételen „két láb magasnak érzem magam” helyett véletlenül „két láb alacsony”-t énekelt, gúnyosan felnevetve javasolta: „hagyjuk így, a szőrözők imádni fogják”. Abban bizonyára igaza lesz, hogy sokan fűt-fát belemagyaráznak majd a „two foot small”-ba, de könnyen lehet, hogy veszélyes vizekre téved, ha a dalait kiveséző rajongók gúnyolásában leli örömét.

Inkább hallgassunk bele az egész jól sikerült ötödik felvételbe (a kettőből ez az első, aminek a végére értek), de előtte még (0:10-nél) egy rögtönzött Lennon-nyelvtörőt is hallhatunk, miután McCartney összetört valamit:

A lezárás kissé csupasz, várhatóan még kitöltik valamivel az űrt.

Este két további dalnak is nekifutottak, de azok kevesebb szót érdemelnek. McCartney Tell Me What You See című habkönnyű dalát legalább befejezték, de a Starrnak szánt If You've Got Trouble-t egy próbálkozás után kikukázták. Ezt a döntést leszámítva nem sok pozitívumot lehet mondani erről a szösszenetről, de az együttes leghaloványabb állapotára is kíváncsi olvasók kattintsanak bátran a play gombra:

P.S.: Az együttes kiadója, a Northern Songs tegnap óta a tőzsdén.