John Lennont telibe találta Richard Lester ötlete. A rendező úgy döntött, Help! lesz a film címe, ami annyira passzol Lennon aktuális hangulatához, hogy múlt héten új, Weybridge-i lakásában meg is írta az azonos című dalt.

 

A bandavezér bár sokáig ácsingózott a siker után, képtelen feldolgozni azt az őrületet, ami ma körülveszi. A készülő filmért nem rajong, a forgatástól kimerült, a sok nassolástól túlsúlyosnak érzi magát, miközben otthon sem találja a helyét. Kétéves fia egyre több figyelmet igényel(ne) tőle, felesége pedig mértéktelenné váló kannabiszfogyasztása miatt szekírozza, talán nem is sejtve, hogy férje már az LSD-t is kipróbálta Harrisonnal.

Forrás: sfae.com

Az I’m A Loser-hez hasonlóan a Help! is Dylan búskomor hatása alatt szakadt ki Lennonból, a szöveget pedig bátran érthetjük szó szerint: segélykiáltással van dolgunk.

A Help!-nek mégis muszáj slágerszámnak lennie, a Beatles ugyanis egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy a Ticket to Ride után még egy vontatott tempójú dal kerüljön kislemezének A-oldalára. Tegnap este a stúdióban ezért gyorsabban vették fel, mint Lennon eredetileg szerette volna, de még így is nagy lelkesedéssel állt a mikrofon mögé. Az első felvételeken ez még nem hallatszik, mivel mára bevett munkamódszerré érett, hogy először az alapokat veszik fel, amire később énekelnek rá:

Az első nekifutásnál ugyan szakad egy húr, de rögtön utána világossá válik, hogy nem a stúdióban kell összehegeszteni a dal darabkáit. A szerzőnek van annyira fontos a Help!, hogy néhány nappal ezelőtt McCartneynak félkész állapotában megmutatta azért, hogy a rá jellemző alapossággal segítsen kidolgozni a részleteket. Ennek eredményét hallhatjuk most: a komplett szerkezet elkészült, Starr is elemében van, a felénekléseket és a díszítéseket azonban csak azért sem mutatjuk meg…

Az az intuíciónk, hogy érdemes lesz várni rá a megjelenésig.