Bocs, srácok, lebuktatok. Olvasóink jelentették, hogy tegnap mind a négy Beatle-t látták, amint többek között George Martin társaságában a CTS londoni stúdiójába érkeznek. Az ok: a BBC le fogja adni a tavaly augusztusi Shea Stadium-béli koncertet, de mivel a hangot nem sikerült megfelelő minőségben rögzíteni, nincs mese, utólag kell rájátszani a meglévő képsorokra.

 

Ez különösen az I Feel Fine és a Help! esetében lehetett problémás: ezt a két számot nemcsak feljavították, hanem teljes egészében újrajátszották, a négy fal között „élőben”, miközben a vetített képmásukkal igyekeztek szinkronban maradni.

McCartney négy további dal basszusát játszotta fel újra, köztük az I'm Down-ét, amelybe Lennon is beszállt: igyekezett hasonlóan őrült módon könyökölve orgonázni, mint ahogy azt 55,6 ezer ember előtt tette.

John Lennon Paul McCartney Ringo Starr Brian Epstein George Martin Shea Stadium koncert Hollywood Bowl Twist And Shout Shes A Woman I Feel Fine Dizzy Miss Lizzy Ticket To Ride Everybodys Trying To Be My Baby Cant Buy Me Love Babys In Black Act Naturally A Hard Days Night Help Im Down I Wanna Be Your Man

Forrás: Wogblog

A She's A Woman és az Everybody's Trying To Be My Baby kimarad a filmből, de ennél is nagyobb probléma, hogy nem jutott idejük a Twist And Shout és az Act Naturally újrarögzítésére. Előbbi kiváltható egy másik amerikai fellépés hangfelvételével, de utóbbit alig-alig játszották máshol, mivel inkább az I Wanna Be Your Man-t énekeltették Starr-ral. Tekintve, hogy a dobos szörnyen hamis volt a New York-i stadionban, valamit muszáj lesz tenni; lehet, hogy egyszerűen rámásolják a lemezfelvételt? Meglehetősen igénytelen megoldás volna.

Az együttes nem túl lelkes egyébként a manipulált koncert publikum elé kerülésétől, de hát a NEMS (a menedzser, Brian Epstein cége) pénze áll a Shea-projektben, valahogy muszáj bevételt is produkálni.  A Hollywood Bowl-ban másfél, illetve fél évvel ezelőtt – szintén rossz minőségben – rögzített koncertfelvételek lemezen történő megjelentetését viszont sikeresen megvétózta az együttes, legalábbis most úgy tűnik.

Egy időre letudták minden kötelezettségüket, hosszabb szabadság vár rájuk, illetve ha lehet hinni a pletykáknak, ez a január sem telik el Beatle-esküvő nélkül.