Lennon egoját McCartney a Can’t Buy Me Love-val szurkálta meg először, a Yesterday-jel pedig valószínűleg maradandó károsodást okozott.

 

Tegnap este a Blackpool Night Out című tévéműsorban – miután Lennon és Harrison levonult a színpadról, Starr pedig tétlenül ült a dobok mögött – McCartney élőben is előadta (11:10-től) az egyelőre meg sem jelent, a közönség számára tehát teljesen ismeretlen dalt. Szemmel láthatóan élvezte, hogy minden figyelem rá összpontosul, hogy életében először nem a négy Beatle egyikeként uralja a színpadot.

Hogy eközben Lennon mit érezhetett, azt a maga módján egészen nyilvánvalóvá tette: visszatérve a színpadra virágcsokorral köszöntötte partnerét (13:20-nál), majd megköszönte Ringonak a csodálatos produkciót…

A többieket sem kell félteni, mindannyian odaböktek egyet McCartneynak. A Yesterday-t Harrison szavai vezették fel, aki az Opportunity Knocks című tehetségkutatóra utalva adta át a terepet McCartneynak, mint Liverpool ígéretes ifjú titánjának. Starr pedig az Act Naturally előtt McCartney sablonos szövegét utánozva konferálta fel saját magát (5:20-nál), a „mindig ideges és hamis” Ringot.

Az együttes ezzel együtt is jól muzsikál, pedig elszoktak a valóban élő (nem playback) tévéműsoroktól. Helyenként tagadhatatlanul élvezik is, amit csinálnak: az I’m Down alatt például Lennon Vox Continental orgonán működik közre, olykor sajátos technikát alkalmazva, könyökkel glissandózva (4:26-nál).

A jó hangulat elfedi az egymásnak okozott sebeket, de amikor a többiek nem látják, alighanem nagyon fájnak.