Vége a vakációnak, ma megkezdődnek a hetedik nagylemez felvételei az Abbey Roadon.

 

Az elmúlt bő három hónap során bár ingatlanokat, autókat vásároltak, utazgattak, szórakoztak, egy pillanatra sem szűntek meg nyughatatlan alkotóknak lenni, minden létező élményükből új dalokhoz gyűjtöttek ötleteket. McCartney a komolyzenéből táplálkozik, míg Harrison egyre nagyobb érdeklődést tanúsít az indiai zene iránt. Lennon pedig mintha kezdene rákattanni az LSD-re, és ennek a tudományos-filozófiai alapjait is igyekszik magáévá tenni.

Múlt pénteken történt, hogy lenéztek a nemrég McCartney 5000 fontos adományából megnyitott Indica Books & Gallery-be, ami kortárs underground irodalomra rendezkedett be. Itt került Lennon kezébe Timothy Leary, Richard Alpert és Ralph Metzner könyve, a Tibeti Halottaskönyv, ami a Beatle számára hamar egyfajta használati utasítássá nőtte ki magát az LSD-hez.

John Lennon Paul McCartney George Harrison Revolver Tomorrow Never Knows Timothy Leary Richard Alpert  Ralph Metzner  Tibeti Halottaskönyv

Forrás: Bauer Rare Books

Otthon azóta pontosan úgy tesz, ahogy az amerikai pszichológus szerzők javasolják a könyvben: „relaxálj, kapcsold ki az elméd, sodródj az árral”.  Mindezt persze szigorúan módosult tudatállapotban. Lennon számára vonzó az ígéret, amely szerint meghaladhatjuk saját korlátainkat, ahol az ego ugyanúgy feloldódik bennünk, mint az univerzum körülöttünk. Learyék hisznek benne, hogy az LSD „szent szer”, ami ha eléri a tömegeket, olyan felismerésekhez vezet, amely elhozhatja a forradalmat.

A világmegváltásra alighanem még várnunk kell, de Lennon kreativitásának, úgy látszik, jót tesznek a saját agytekervényeiben tett kirándulások. Alig várja, hogy a napokban megírt dalkezdeményével végre a stúdióban kísérletezhessen; ahogy fel van pörögve, biztosra vehetjük, hogy ma ezzel – az egyelőre Mark I. munkacímen futó darabbal – kezdik meg a felvételeket.