Ha Önnek mindegy, mit csinálnak, mit mondanak, csak látni akarja a négy Beatle-t, a moziban a helye. Minden más esetben jobban jár, ha csak a lemezeiket hallgatja.

 

Bár a Help! ígérete abban állt, hogy az ál-dokumentarista A Hard Day’s Night-tal ellentétben itt valódi mozit láthatunk majd, cselekménnyel, fordulatokkal, izgalommal, szomorúan kell konstatálnunk, hogy az új film legfeljebb színvilágában mutat túl a tavalyin – mivel az még fekete-fehér volt.

Forrás: Mojo

Az együttes négy tagja ugyanúgy magát alakítja, mint az A Hard Day’s Night-ban, azzal a különbséggel, hogy most nem a rajongók, hanem egy olyan egzotikusnak szánt, valójában szimplán hibbant társaság elől menekülnek, akik hol Ringo Starr gyűrűjére, hol az életére törnek. A tíz perc után kifulladó „cselekményt” erőltetett gegek sora volna hivatott elviselhetővé tenni, amelyek közül legfeljebb kettő akad, amelyen a Beatlemániával nem fertőzött néző is képes elmosolyodni.

Margit hercegnő ezt a premiert sem hagyta ki:

Marad a zene: a címadó dal és a már ismert Ticket To Ride mellett öt új szám is elhangzik, amelyek mind ott sorakoznak majd a napokon belül megjelenő új nagylemezen. Akadnak közöttük első hallásra is ígéretesek, mint a You’ve Got To Hide Your Love Away vagy a The Night Before, mégis az az ember érzése, hogy „letudták” a filmhez szükséges új dalokat.

A Beatles körüli permanens őrületben fizikai képtelenségnek tűnik a film bukása, ráadásul A csábítás trükkjével nagy meglepetésre friss Arany Pálma díjas rendezővé avanzsált Richard Lesternek is nőtt az ázsiója. Ezzel együtt is lesz, aki tajtékozni fog: az ifjú sorozat-színésznő, Wendy Richard karrierje felívelését várta a Help!-től, erre azonban kénytelen lesz várni még egy kicsit, mivel a gondosan leforgatott jelenetét kíméletlenül kivágták.