Hosszú hónapok után nemcsak egy fellépéssel, BBC-interjúkkal is életjelt adott magáról az együttes. Tegnap Brian Matthew először az egész csapatot ültette le, hogy a Saturday Club 400. műsorában beszéltesse őket készülő új lemezükről.

 

Lennon egyértelművé teszi, hogy a feldolgozások ideje lejárt, csak saját szerzemények lesznek ezen a lemezen is, ahogy a Rubber Soul-on. Harrison cáfolja a műsorvezetőt, aki úgy hitte, máris kiment a divatból a szitár; biztosítja arról, hogy most jut igazán fontos szerephez a zenéjükben az indiai hangszer.

John Lennon Paul McCartney George Harrison Ringo Starr Brian Matthew BBC interjú

Forrás: Getty Images

A négyes interjú után Matthew kimozdítja a komfortzónájából Ringo Starrt és Paul McCartneyt: ahogy öt hónappal ezelőtt két társukat, most őket kérdezi külön-külön. Főleg Starr az, aki bizonytalanul mozog ebben a helyzetben, nem ütheti el egy-egy poénnal a kérdéseket, nem passzolhatja tovább a labdát valaki másnak. Most először talán kicsit sekélyesnek tűnik a dobos, a Beatlesen túli életéről nem sok izgalmasat mond, és ami még furcsább, egy előadót sem tud megnevezni, akinek szívesen hallgatná mostanában a lemezeit.

Nem úgy McCartney, aki már-már fellengzősen meséli, hogy lázasan érdeklődik az aktuális zenei trendek, különösen az elektronikus irányzatok iránt. Arról pedig, hogy tetszik neki Harrison indiai orientációja, épp azzal győzi meg a hallgatóságot, hogy először lekicsinylően unalmasnak nevezi (3:25-től), majd némi nevetéssel leplezve mégiscsak kifejezi elismerését.

Furcsa, hogy a műsorvezető ennyire firtatja, mire számítanak a tagok az együttes esetleges feloszlása után. Leginkább csak az derül ki, hogy bármennyire is azt bizonygatják, gondolkodnak ezen, egyáltalán nem tudják elképzelni, hogy ne Beatle-ként éljék az életüket. McCartney kénytelen-kelletlen bedobja, hogy szívesen készítene filmeket, de erről megközelítőleg sem olyan lelkesen nyilatkozik, mint az interjú első felében a zenéről.

Ahogy a dalaikat kísérő videofelvételeket, úgy ezeket a konzervinterjúkat is szerte a világon sugározni fogják a következő hónapokban.